Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.6k vizualizari

Eu unul m-am săturat de Google. A început să perieze din ce în ce mai mult rezultatele, cauţi ceva şi-ţi returnează 100 de răspunsuri de pe acelaşi site, iar de multe ori e de-a dreptul primitiv, oferindu-ţi drept linkuri către site-uri care nu deţin informaţia pe care o cauţi (de exemplu, cauţi o carte ori o subtitrare, şi primele linkuri sunt cu site-uri care par a avea ce cauţi, dar de fapt nu au, după cum te lămureşti imediat).

Habar nu am ce tot experimentează, dar a devenit obositor. Parcă aş vrea ceva mai bun. Probabil că nu există, de vreme ce nu am auzit de el, dar poate-mi faceţi o surpriză :)

Senior (11.9k puncte) in categoria Internet

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
conteaza ce anume cauti.

Google e cel mia bun motor de cautare la raspunsuri simple. Deoarece au indexuri pe fiecare tara in parte, orice ai cauta iti va afisa in primul rand paginile din romania.

Daca as intra pe bing si as cauta  libertatea, cancan click, descopera, scientia, titrari, subs, etc... nu as gasi nimic.  In rest e si normal daca ai cauta ceva piratat sa fie mai greu de gasit.

In rest daca vrei sa cumperi ceva (filme carti jocuri, etc) exista site-uri specializate care se ocupa cu vanzarea lor.

Internetul este util pt cei care stiu sa-l foloseasca.

Nush cat de legal ar fi sa-ti dau exemple de site-uri.

Eu daca vreau sa caut o melodie folosesc un site, daca vreau sa caut un film alt site, sa cumpar ceva alt site si tot asa, nu o sa caut niciodata o subtitrare pe google.
Senior (6.9k puncte)
1 plus 0 minusuri

Păi orice motor ai folosi contează mai multe alte aspecte. Motoarele de căutare în esenţă caută să creeze utilizatorului un rezultat cât mai concret, iar mecanismele sunt de multe ori ţinute secrete pentru că acolo e pita lor. Dar ce voiam să spun este că mai sunt câţiva factori foarte importanţi care pot face diferenţa între rezultatele bune sau proaste ale căutării.

Unul este ceea ce spunea şi Ciprian, anume ce cauţi. Sau altfel spus, ce cuvinte foloseşti pentru căutare, numite cuvinte cheie. Dacă sunt foarte generale, te poţi aştepta sa ai rezultate foarte multe şi extrem de dispersate. Dacă le foloseşti mai clar, fie pui mai multe, fie sunt mai rare, o să ai rezultate mai precise. Cuvintele cheie crează filtre care cern informaţia şi depinde de noi cum setăm acel ciur.

Un alt aspect foarte important este modul în care a fost construite site-urile. Unele sunt chiar optimizate pentru Google, iar ele vor fi foarte uşor de găsit cu acest motor. Ce înseamnă însă a fi optimizate pentru motoarele de căutare? Înseamnă să respecte regulile sugerate de motoarele în discuţie, să fie bine structurate, să conţină informaţiile de indexare în locaţiile şi cantităţile corecte, să conţină cuvinte cheie foarte bine alese şi corect folosite, numele domeniului să fie ales optim, să fie bine promovat pe site-uri specializate etc. Optimizarea unui site e o chestie destul de complexă, iar din acest punct de vedere mie Google îmi place tare. Rezultate aiurite pot să mai apară, este normal, dar nu vor ţine mult, din nou Google lucrează foarte bine eliminând încetişor anomaliile. Este ca un organism viu care învaţă, se dezvoltă, se mai şi "îmbolnăveşte" cu prostii, dar îşi revine de cele mai multe ori singur.

Mai există şi alte motoare performante, dar trebuie ţinut cont de încă un aspect: motoarele sunt făcute să producă şi bani!! Deci unele mecanisme, rutine, logici, sunt optimizate spre a da rezultatele edificatoare, dar şi care produc potenţial profituri.

Câteva sugestii totuşi, în afară de Yahoo sau Bing, DuckDuckGO, Ask, AOL, iar aici vei vedea câteva exemple de motoare specializate pe anumite domenii. Un clasament interesant (cu cifre) poţi găsi şi aici.

 

Experimentat (3.1k puncte)
...