Păi prin metoda ochiometrică poţi găsi câteva indicii, cele din grădinile locale au multe imperfecţiuni, unele deformări, culori mai deosebite, arome mai puternice etc, faţă de celelalte, care parcă-s făcute pe bandă rulantă, fără imperfecţiuni şi cu culorile foarte uniforme cam peste tot, iar de gust mai bine să nu deschidem subiectul.
Dacă tu ai cunoştinţe despre cum se produc şi cum ar trebui să arate fructele şi legumele autohtone, n-ar trebui să fie foarte greu să le identifici. În magazine extrem de rar ajung produse autohtone.. majoritatea sunt import, iar cele care totuşi sunt crescute aici sunt tot din seminţe de aiurea, modificate sau selectate cum spunea Profu, arată la fel ca alea de la străini. Însă în piaţă mai găseşti legume şi fructe proaspete, din fond genetic autohton, sunt mai scumpe, dar eu zic că merită.
Necazul e că seminţele autohtone, care cândva erau ţinute cu foarte mare grijă în bănci naţionale, acum sunt distruse, dispărute, aşa că trendul este mai ales spre acele seminţe midificate genetic.