Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
1.0k vizualizari
Aţi auzit, probabil, de recentele violenţe din lumea musulmană, ca reacţie la apariţia unui film de mâna a treia în care Mahomed a fost ridiculizat.

Violenţele par disproporţionate în raport cu actul generator.

De ce credeţi că sunt atât de iuţi la mânie musulmanii?
Senior (11.9k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Salut.Cauta doar un pretext pt a incepe razboiul.Nu uitati cum a izbucnit primul razboi mondial...
0 0
Totul este trist, si ascuns undeva acolo!!
0 0
Indoctrinarea specifica.
0 0
Intrebati-va simplu: Cine  castiga din aceste "afaceri"? Manifestarea musulmanilor este conforma cu indoctrinarea primita. Totusi, nu ei sunt cei care au ridicat ofensa adusa lumii musulmane la rang de lege, cu urmari chiar si penale.
0 0
Exista mii de musulmani in lume care sunt musulmani doar cu numele...asta pentru inceput! Deoarece in lumea islamica este interzisa inchinarea la idoli si desenarea profetilor,un astfel de filmulet facut de oameni fara creier a starnit violente! Musulmanii sunt foarte stricti cand vine vorba de islam! Au dreptate sa se razvrateasca....daca eu ca musulmanca nu il desenez,si nu imi bat joc de Isus,profetul pe care crestinii il idolatrizeaza,nici tu ca crestin nu iti permite sa-ti bati joc de religia mea si suntem linistiti! Mi se pare ceva corect. Ar fi bine pentru cultura voastra generala sa va informati mai atent despre islam si musulmani,caci mass-media va ia mintile,va face sa credeti numai ce vor ei! Si ca o scurta adaugare, tin sa te informez ca MOHAMMED se scrie nu MAHOMED. Peace!

4 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Salut Quark.

O fi cum o fi acel film, dar nici cu mintile intunecate de fanatism nu-mi pare ca e bine de convietuit.In orice caz de la a protesta contra unui act oarecum cultural pina la a ucide oameni si distruge bunuri ar trebui sa fie o cale de neparcurs.Aici pierd musulmanii, mai ales in "competitia" cu evreii: fanatism dus la extrem, alunecat in crima.

Daca un film de amatori facut in USA este in stare sa revolte lumea islamica, inseamna ca aceasta lume a integrismului,  era de mult pregatita de razboiul cu restul lumii si asteapta doar un pretext pt a incepe jihadul.

Nu cred ca trebuia sa i se dea foarte mare importanta acestui film, se puteau face reclamatii si luate masuri, se putea cere scuze public, dar sunt multe minti inchise de religie.

Ca o parere personala pe care o am despre musulmani, este ca marea majoritate nu sunt atat de iuti la manie,aici fiind vorba de o anumita parte(fanatici religiosi, grupari teroriste) care indeamna pe restul la acte necugetate.
Experimentat (1.6k puncte)
0 0
Bun raspuns, George.
Asa-i, pe de o parte fervoarea religioasa este mai mare acolo - in tandem cu saracia. Pe de alta parte, lideri locali atata religios multimile in scopul Puterii - asa a fost de cand lumea.
0 0
Documenteaza-te mai bime in privinta Jihadului! http://ro.wikipedia.org/wiki/Jihad
3 plusuri 0 minusuri

Fenomenul este complex şi are multe faţete. Voi începe cu un citat: "Cu sau fără religie, oamenii buni vor face lucruri bune, iar oamenii răi vor face lucruri rele, dar ca oamenii buni să facă lucruri rele e nevoie de religie." - Steven Weinberg

În zona musulmană sunt nenumărate curente, unele mai radicale decât altele. În esenţă religia islamică este lipsită de toleranţă şi cu dogme foarte stricte (mai dură chiar decât creştinismul frate). Suprapusă peste societatea precară a lumii arabe această religie dă naştere unor lideri religioşi oportunişti cu posibilitatea de a manipula. Aceştia profită de intelectul viciat de dogmă şi de condiţia pauperă a populaţiei şi întreprind acţiuni de afirmare a lor (urmărind profitul) ce se transformă în acţiuni de defăimare a adversarilor (identificaţi cu Satan). În momentul în care aceşti lideri dislocă o masă critică a populaţiei pentru a înfăptui ordinele lor are loc o "cursă a înarmărilor" din partea altor lideri şi a masei de credincioşi. Dacă unul a dat foc unui steag, cel de lângă el, nemaiavând steag, pentru a-şi demonstra apartenenţa la grup, dă foc ambasadei. Crima devine la fel de normală ca şi respiraţia. Aceste focare se pot reproduce doar în condiţiile în care sunt depăşite anumite bariere de ordin cantitativ (suficienţi militanţi radicalizaţi într-un timp suficient de scurt pentru ca reacţia de calmare să nu aibă loc). Globalizarea oferă această oportunitate, comunităţile simţindu-se excluse dacă nu participă "şi ele". La început "paşnic", mai apoi escaladând violent. Masele astfel constituite sunt făcute pentru a fi conduse, dar numai în sensul exacerbării scopului pentru care au fost constituite, respectiv pedepsirea "vinovaţilor", adică pedepsirea oricui este indicat a fi pedepsit de liderii iniţiatori sau de moment.

Mai multe aici: http://profudereligie.blogspot.ro/2010/03/masele-credule.html

Junior (1.3k puncte)
1 plus 4 minusuri
Salut.

Musulmanii sunt fanatici religios(adevarat)dar cauta si orice pretext pt a incepe Jihadul fiindca s-au saturat ca America sa-si bage nasul in tarile lor(Cum de altfel fac cam in majoritatea statelor globului).

Si sa dau exemplu tara noastra:Uitati-va ce se intampla la noi.Avem un presedinte pe care poporul(8 milioane din populatia Romaniei) nu il mai vrea iar Barosso,Angela Merkel si Hillary Clinton ne acuza de lovitura de stat si atac impotriva democratiei!Nu vedeti ca isi baga nasul peste tot!Normal ca tin cu Basescu ca le face pe plac-Salarii de 150 de euro pe luna la bugetari(Ca sa traiasca ei bine e normal ca altii sa fie saraci).Privatizeaza tot ce mai avem in tara si le da tot lor.Iar banii pe care i-am imprumutat de la FMI vine ziua cand trebuie returnati cu dobinda!!!Si tot din banii populatiei vor fi platiti!!!Parca nu era destul de rau dar a mai venit si valul de scumpiri(carburanti,gaz,curent,ulei,paine,etc),iar salariile bat pasul pe loc.Si mai vine si iarna...Iar atunci cum sa nu devii revoltat si rasist!Trag un semnal de alarma fiindca sunt  conditii asemanatoare care erau inainte de al doilea razboi mondial.Exact genul acesta de situatii la nivel mondial naste ura rasiala si razboaie de exterminare!Musulmanii inca mai inghit multe deoarece inca nu au bomba nucleara dar Doamne fereste sa o faca in secret!
Junior (936 puncte)
0 0
Nimic mai fals. Legătura între blasfemia religioasă şi conspiraţionismul instituţiilor occidentale nu este altceva decât o eronată legătură. Că sunt folosite ambele imagini pentru a identifica un "diavol" necesar a fi aruncat în mâinile maselor idioate şi ideologizate este altă poveste. Ca să nu mai vorbim de ideea că cineva (statele occidentale) ar fi bucuros să aibă un vecin decrepit, sărac şi violent (statele orientale). Nimeni nu devine mai bogat dacă sărăceşte cineva, dimpotrivă. Societatea umană, în esenţă, este constituită pe principiul win-win, altfel principalul motor, comerţul, nu ar funcţiona.
0 0
@profudereligie:*Nimic mai fals*-GRESIT.Nimic nu-i fals din ceea ce am spus.Problema marii majoritati din care se pare ca faci parte e ca traiesc in ceata si nu pot vedea adevarul.Primim 150 de euro salariu pe luna ca sa nu fie Germania nevoita sa scoata banu ca si in cazul Greciei.Dar Grecii nu sunt lasi si fricosi ca noi.Nu s-au lasat calcati in piciore si au iesit in strada.Astfel i-au obligat sa bage bani in Grecia!Se rupeau de UE si luau imprumut de la Rusia si China.Mai sunt si alte optiuni in afara de FMI dar noi suntem o tara de lasi-fara curaj sa ridicam un deget impotriva marilor puteri occidentale.La fel am facut si in razboi cand am intors armele si l-am executat pe Antonescu.Ce a urmat dupa???Sclavii Rusiei timp de 45 de ani care nu au dat 2 bani pe noi(Ba din contra ne-au luat tot).Asta e adevarul care doare!
0 0
Ce uşor este să dai vina pe alţii.
Nu guvernul german este de vină pentru nefuncţionarea economiei greceşti sau româneşti, ci guvernanţii români sau greci. Dacă germanii au dat un ajutor ieftin este că altfel ar fi suferit şi ei mai mult, nu pentru că sunt cine ştie ce altruişti. De fapt germanul de rând nici nu vrea să dea ajutor, nu el a băgat Grecia în criză. Şi fi sigur că dacă se găseau împrumuturi mai ieftine la chinezi, grecii le luau de acolo, dar nu sunt. De, este mult mai "eficient" să găseşti un ţap ispăşitor decât să-ţi vezi propria neputinţă.
2 plusuri 0 minusuri
Fanatismul religios si cretinizarea societați si indivizilor nu fac casa buna cu rațiunea, adica sînt incompatibile..
Experimentat (3.3k puncte)
...