Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.0k vizualizari

Pun întrebarea nu din punct de vedere al tehnologiei ci din punct de vedere al sănătății. Lumina roșie care este (sau mai bine zis era) folosită ca lumină "de siguranță" la developarea fotografiilor, poate afecta vederea? De exemplu, să presupunem că ești un mare pasionat de fotografie și dorești să folosești, în ciuda progresului tehnologic, metoda veche de fotografie: film +developat în loc de aparat digital + descărcat imagini în pc. În cazul în care utilizezi prima metodă (film + developat) și stai la lumină roșie zilnic, poate ca această lumină să-ți afecteze vederea? E vorba de așa zisa lumină roșie utilizată la developatul fotografiilor, nu de alte becuri cae dau lumină roșie; deci dacă ești expus numai lal umină roșie pe timp îndelungat, ce poți păți din punct de vedere al sănătății ochilor.

Novice (306 puncte) in categoria Medicina - Sanatate

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Nu e periculoasa. Pur si simplu e o parte a spectrului luminii vizibile, partea rosie. Poti avea un bec rosu, un filtru rosu, sa-ti vopsesti geamurile in rosu (evident, avand grija si la intensitatea luminii).

Cat despre lumina mai putin puternica, nici aceasta nu te afecteaza. Cercetari efectuate au aratat ca cititul la lumina slaba nu strica ochii, asa cum credeau generatiile anterioare. E posibil sa-ti fortezi ceva mai mult ochii daca insisti si sa te doara sau sa ai o durere de cap, dar vederea nu se modifica.

Si nu cred ca s-a auzit vreodata de probleme in masa in tagma fotografilor de pe vremuri, care petreceau probabil destul de mult timp developand filme si poze.
Experimentat (2.6k puncte)
...