Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.2k vizualizari

Am și eu o întrebare: De ce sunt scumpe cartușele de imprimantă?

Unul din motive ar fi că acestea conțin, pe lângă tuș (sau cerneală) și circuite electronice; alt motiv ar fi că (îmi dau cu părerea) capul de printare face parte din cartuș nu din imprimantă. Știu că îți poți reîncărca cartușul golit la diverse centre pentru sume mici în comparație cu costul unui cartuș nou. E adevărat însă și că nu mai ai garanția unei cerneli de calitate înaltă. Totuși ce face un cartuș să fie așa de scump? E numai o chestiune economică care să aducă bani, producătorilor de imprimante (și implicit de consumabile pentru acestea) sau chiar sunt componente scumpe intr-un cartuș? Ori și cerneala dintr-un cartuș original chiar este de calitate pe lângă cele cu care ne putem reîncărca cartușul la "colțul străzii" ?

Novice (306 puncte) in categoria Tehnologie

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Nu cred că au cerneală cu mult mai de calitate, dar probabil că este mai bună.

E mai mult politică de vânzări, nu au cum să fie costurile atât de mari, însă sunt o soluţie de printare care deşi pare ieftină, de fapt nu este (nici chiar dacă foloseşti doar cartuşe refilate). Costurile iniţiale (imprimanta şi cartuşele de start) sunt relativ mici, dar apoi consumabilele sunt scumpe şi ajung pentru puţine imprimări, preţul pe pagină fiind mare.

Acum a apărut pe piaţă şi un sistem nou (CISS) de alimentare cu cerneală din exterior, nu merge pe orice imprimantă, costurile (pentru un sistem nou cu imprimanta şi kitul de alimentare) se duc undeva spre cele ale unei imprimante laser color, însă refilarea (reumplerea cu cerneală a rezervoarelor) devine extrem de ieftină, mult mai ieftină decât consumabilele unei imprimante color laser, iar de ţinut ţin chiar mai mult decât cele pe laser. Cerneala de refilare se vinde , pe culori, care pot fi şi 8, dar oricum, costurile sunt reduse cu cca 90% faţă de sistemul clasic.
Experimentat (3.1k puncte)
0 0
Da, da, am studiat si eu oferta CISS a unei firme din Bucuresti, este o idee buna pentru cine are mult de printat.
0 0
da si noi la servici am cumparat imprimante cu CISS si pot spune ca sunt foarte bune. Costa mai mult dar isi scot banii si din prima luna de folosire.
Un tub de 100 ml de cerneala color costa 10 lei.
2 plusuri 0 minusuri
Cartusele nu au cap de printare. Sint niste rezervoare cu indicator de nivel etc. Capetele de printare sint in imprimanta.    Politica de vinzare face prețul exagerat.  In felul acesta te prind cu usa.  E de felul:  undița ieftina si rîme scumpe.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Depinde, sunt mai multe sisteme. Cele mai cunoscute sunt cele care chiar au un cap de imprimare pe fiecare cartuş, dar sunt şi cele care au cartuşele plasate într-o magazie, iar capul de imprimare se plimbă pe un ax, alimentarea cu cerneală făcându-se prin tuburi flexibile între cap şi magazie. De fapt asta este şi ideea sistemului CISS, doar că se foloseşte sistemul existent la care se cuplează şi se prelungeşte prin nişte tuburi flexibile un alt sistem de alimentare cu cerneală, mult mai încăpător şi mult mai accesibil la umplere.
...