Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 1 minus
132 vizualizari
Au fost date publicitatii cifrele finale in urma recensamantului si a rezultat o scadere importanta a populatiei Romaniei. Citeam azi o scurta pastila a lui Cristian Tudor Popescu, pe pagina Gandul, in care spunea ca nu a fost recenzat. Multi altii comentau la acel articol ca nici pe la ei nu a trecut nimeni. Asa ca ma intreb daca cifrele finale anuntate sunt cele rezultate doar din recensamantul propriu-zis ori se apeleaza si la datele existente la Evidenta Populatiei, de la MAI.

Se face vreo "reuniune" intre cele doua? Aveti idee? Cat de demne de incredere si apropiate de cifrele reale sunt oare informatiile publicate dupa un recensamant?
Senior (8.1k puncte) in categoria Informatii utile

1 Raspuns

1 plus 1 minus
Din cate imi amintesc, s-a tot anuntat prin media ca, aceia care stiu ca nu pot fi gasiti acasa pentru a fi recenzati, sa se prezinte la primarii (parca!) pentru a li se completa datele acolo. Din cate stiu eu (a fost cazul meu si al altora, cu care am vorbit despre asta), recenzorii, in cazul in care nu gaseau pe nimeni, lasau biletel in usa. Daca nenea CTP nu a stat acasa (o fi fost la munca, omul) dar nici nu s-a dus EL sa fie recenzat, nu are decat sa dea acum din gura pana nu mai poate. Probabil ca listele celor care urmeaza sa fie recenzati sunt constituite impreuna cu Politia (asa ar fi logic). Dar, ca si la alegeri, ei cumuleaza doar datele pe care au reusit sa le acumuleze (cred ca ar fi normal sa precizeze procentul de populatie recenzat - nu stiu daca au facut-o sau nu).

Nu am idee cum se procedeaza cu persoanele plecate din tara... presupun ca ar trebui recenzate la ambasada sau consulat (dupa caz). Dar iti dai seama... multi nu se prezinta la alegeri (care chiar le influenteaza viitorul), crezi ca isi bat prea mult capul cu recensamantul?...

Cat despre rezultatele finale... ele pot reflecta adevarul in masura in care oamenii au raspuns corect si cinstit la intrebari... desigur, tinand cont si de "absenteismul" unora sau altora, indiferent de motiv...
Junior (950 puncte)
...