Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
299 vizualizari
Junior (575 puncte) in categoria Terra-Univers

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Salut.

Pt a afla cum va fi vremea maine sa nu mai vorbim ce va fi peste o saptamana ori un an, nu este chiar la indemana oricui, nici macar la indemana unui meteorolog.

Sistemul climatic al Pamantului este prea complex pt a fi inteles in detaliu de expertii in domeniu.Acest sistem complex cu variabile multiple si imposibil de cunoscut in totalitate,mai este denumit si,, sistem haotic,, iar teoria care il descrie este,, teoria haosului,,Ca o veste buna pt cei neincrezatori in prognoza meteo este ca in ultimii ani, mijloacele disponibile pt a determina starea vremii s-au imbunatatit foarte mult.

Pt a furniza date cit mai complete si cit mai corecte, cercetatorii trebuie sa inteleaga asa numitele conditii de granita cum sunt de exemplu interactiunile dintre atmosfera si oceane.

Cind vom fi in stare sa intelegem mai bine intreg sistemul climatic, in toata complexitatea sa atunci vom putea face predictii mai bune, despre cum va fi vremea in viitorul mai apropiat ori mai indepartat.Dar cind se va intampla asta nimeni nu poate sa stie deocamdata...
Experimentat (1.6k puncte)
1 plus 0 minusuri

  Cele mai viabile solutii sunt prin intermediul satetelitilor meteo. Un ex este Meteosat 9, care este promovat de Europen Organisation for the Expoitation of Meteorological Satellits.

  Meteosat 9 este un satelit meteorologic gestionar suficient de performant, care este situat la o altitudine de 36.000 de km si care transmite informatii ce evidentieaza evolutia formatiunilor noroase deasupra Europei, indentificarea tipului maselor de aer, cat si a curentilor de adecvatie.

 Informatiile sunt transmise la fiecare 15 minute si pot fi vizualizate de la propriu monitor- http://www.vremea.meteoromania.ro/taxor, iar aici gasesti ceva care sigur te-ar interesa. Toate fenomenele globale in timp real, este o Harta ,,ALERTA,, la mare precizie - cutremure, furtuni, canicula, tunami, uragane, radiatii, s.a.m.d - http://hiz.rose.hu/alertmap/index2.php

Junior (1.4k puncte)
...