Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 1 minus
711 vizualizari

Nu e cam ilogica treaba asta? Cand se vorbeste de expansiunea Universului si de deplasarea spre rosu ni se da mai mereu exemplul cu balonul pe a carui suprafata sunt galaxiile, toate departandu-se unele de celelalte. Pe de alta parte, tot aud ca in nu stiu cate miliarde de ani, Calea Lactee si Andromeda se vor ciocni si vor da nastere unei noi galaxii.
 

Care e explicatia?


Din fosta secțiune Q&A

in categoria Terra-Univers
0 0
Depinde de distanta. :De  ex Anromeda se apropie de Calea Lactee cu o viteza  mai mare decat cea a expansiunii Hubble care la o ditanta mica est mai mica si atunci deplasarea relativa a celor doua puncte  pe balonul Hubble este de apropiere.

3 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

Salut Anonymous :),


Explicația este simplă. Expansiunea Universului nu își face simțită prezența la nivelul galaxiilor. Ea nu se manifestă nici măcar la nivelul roiurilor de galaxii și nici măcar la nivelul super-roiurilor de galaxii. Abia super-roiurile se depărtează unele de altele.


O zi bună!


Din fosta secțiune Q&A

0 plusuri 0 minusuri

De adaugat faptul ca expansiunea nu actioneaza inca la nivelul grupurilor de galaxii. Daca o sa continue in acelasi mod ca in prezent, invingand gravitatia tot mai mult, se va ajunge si la momentul in care ciocnirea galaxiilor nu va mai avea loc, ba chiar la momentul in care particulele nu vor mai putea sta impreuna...


Din fosta secțiune Q&A

0 plusuri 0 minusuri
Galaxiile mai apropiate au o atractie gravitationala mai puternica. Doar cele care sunt indepartate continua sa se indeparteze.

Sper ca e suficient!
Novice (105 puncte)
...