Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
263 vizualizari
Filosofia (dragostea de intelepciune) ridicata in antichitate pe cele mai inalte culmi de Aristotel cuprindea tot: fizica, metafizica, etica, biologie, geografie, logica, politica etc. Cu trecerea timpului, toate aceste preocupari s-au diferentiat in discipline de sine statatoare, diminuand din responsabilitatile filosofiei, restrangandu-i "obiectul de activitate". Cu ce se mai ocupa astazi un filosof?
Senior (6.6k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Un filosof se ocupa cu gandirea(infara cutiei) astfel nu putem vorbi de o disciplina ci mai mult o trasatura de caracter.
Trasatura caracteristica tuturor dar pe care putini o mai practica iar simpla structurare a conceptului intr-o materie scolara denota degenerarea progresiva a mentalitatii populatiei. Ca si cum doar ocazional ai dreptul sa gandesti si sa-ti pui intrebari in rest taci si inghiti ca un robot indoctrinat...

1 Raspuns

2 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns
Dacă citeşti opera lui Platon, vei "ieşi" din această întreprindere diferit. Vei învăţa să gândeşti.

Dacă citeşti opera lui Cioran vei învăţa să vorbeşti (pe lângă faptul că vei învăţa un dicţionar de cuvinte noi, vei înţelege ce înseamnă stilul într-o scriere literară). Şi mai e şi contactul cu stilul în fulguraţii, idei brute, spuse abrupt, nerafinate, scânteietoare, care te fac să rămâi pe gânduri.

Cred că filozofia nu poate muri, pentru că se ocupă de ce nu se poate ocupa nicio ştiinţă: arta vorbirii, arta gândirii, înţelegerea sensului descoperirilor ştiinţifice şi aşa mai departe. Pentru a nu mai vorbi de concepte ca libertate, iubire, adevăr, care, predate cum trebuie, înseamnă mai mult decât vorbărie goală - înseamnă înţelepciune, rezistenţă la manipulare, capacitate de analiză a unui mesaj pe care-l primeşti prin mass-media....
Senior (11.9k puncte)
...