Bine aţi venit pe Scientia QA!
Pentru a putea publica întrebări şi răspunsuri, trebuie să vă înregistraţi.
Atenţie! Este posibil ca e-mailul de confirmare a înregistrării să intre în Spam.
  • Inregistrare
Pune o întrebare

Newsletter


3,396 intrebari

6,605 raspunsuri

15,061 comentarii

2,150 utilizatori

Cat durează efectul alcoolului din bere? Dar al vinului?

0 plusuri 0 minusuri
225 vizualizari

Sa zicem că am 85 de kg şi am băut în seara anterioară, între orele 8 şi 11 p.m., 3-4 beri. Mă pot urca la volan a doua zi dimineaţa la 7? Oare ce alcoolemie îmi va măsura alcool-testul la acest moment al dimineţii?

Dar dacă în loc de cele 3 sau 4 beri e un litru de vin?


Întrebare republicată din vechea secțiune Q&A

a intrebat goguv Dec 17, 2017 in categoria Corpul uman

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri

Metabolizarea alcoolului depinde de fiecare persoana in parte. Sa spunem ca iti stii greutatea, cum ai spus mai sus, insa poti fi o persoana care sa tolereze usor efectele alcoolului, sau nu (cum s-ar zice, tii sau nu la bautura). Este important si cat de repede bei cantitatea de alcool respectiva, pentru ca cu cat o bei mai repede supui organismul la un stres mai mare si efectele sunt mai rele (o sa fii mahmur). Depinde si cat si ce mananci inainte, in timpul si dupa ce ai ingerat alcoolul. Depinde si cat de bine te odihnesti in noaptea respectiva. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca daca suferi de anumite afectiuni, efectele alcoolului pot fi potentate.
 

In concluzie, nu exista un raspuns clar. Cel mai bine e sa-ti masori alcoolemia. Sau sa o masori de cateva ori in momente diverse si sa ajungi sa cunosti cum reactioneaza organismul tau la alcool.


Răspuns republicat din vechea secțiune Q&A

a raspuns EllaKosta Dec 17, 2017

...