Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
534 vizualizari
Legat tot de intrebarea anterioara, cu protejarea datelor de pe tableta (http://www.scientia.ro/qa/25704/cum-protejez-datele-de-pe-tableta ), am inca o nedumerire.

M-am decis sa aduc tableta la setarile de fabrica inainte de a o duce la reparat. Inainte de a face acest lucru, am vrut sa vad daca pot accesa din Google Drive, folosind un laptop si contul de e-mail setat pe tableta, diferitele informatii pentru care s-a facut in mod automat backup de-a lungul timpului.

Am constatat ca nu mai stiu parola contului de e-mail setat pe tableta. Am incercat sa ma loghez in acel cont de pe laptop si am mers pe optiunea cu "parola uitata", moment in care Google a trimis pe tableta o notificare prin care mi-a cerut acordul cu privire la procedura de resetare a parolei pe care urma sa o execut de pe laptop.

Am reusit astfel sa resetez parola.

Problema e ca la fel de bine putea proceda si un hot, blocand astfel definitiv accesul proprietarului original la respectivul cont de e-mail.

Ce parere aveti?
Senior (8.1k puncte) in categoria Tehnologia Informatiei
2 0
Cred că ați reușit resetarea parolei pentru că ați accesat în trecut acel cont și de pe laptopul personal. Dacă ați fi încercat acest lucru cu un laptop "străin",  nu ar fi mers. Deci, hoțul trebuie să fure și laptopul. Probabil Google mizează pe faptul că dacă ai pierdut două dispozitive îți vei schimba imediat parolele. Google ar fi putut să nu permită acest lucru, dar dacă chiar ai uitat-o (cazul dvs.) și nu ai variantele de rezervă (număr de telefon, adresă alternativă de email, întrebări de securitate), mai ai o șansă de acces la contul acela.
0 0
Da. Are logica ce spuneti. O sa fac un test pentru un cont nou creat, pentru ca totusi nu imi amintesc sa fi accesat vreodata respectivul cont de pe laptop.

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...