Bine aţi venit pe Scientia QA!
Pentru a putea publica întrebări şi răspunsuri, trebuie să vă înregistraţi.
Atenţie! Este posibil ca e-mailul de confirmare a înregistrării să intre în Spam.
  • Inregistrare
Pune o întrebare

Newsletter


3,350 intrebari

6,554 raspunsuri

15,035 comentarii

2,128 utilizatori

Care sunt diferentele dintre felul in care actioneaza rezistorul, condensatorul si bobina in curentul alternativ?

0 plusuri 0 minusuri
480 vizualizari
Mi-as dori, daca se poate, sa imi faceti o lista cu 3 asemanari si 3 deosebiri intre fiecare din cele 3 posibile grupari. Rezistor-Condensator, Rezistor-Bobina si Condensator-Bobina. Imi doresc sa inteleg mai bine lucrurile si cu cat ar fi mai schematic cu atat ar fi mai bine. Multumesc anticipat!
a intrebat Andrei Băeșu Novice (110 puncte) Ian 31 in categoria Fizica
Întrebarea sună a temă, iar Scientia nu e locul unde unii fac temele altora. În mod normal, cine e cu adevărat interesat să înțeleagă ceva nu pune astfel de întrebări, ci povestește ce-a înțeles și unde s-a poticnit.

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Corect ar fi : cum se comportă rezistorul, condensatorul și bobina...
a raspuns Nelu Experimentat (3,114 puncte) Feb 21
0 plusuri 0 minusuri
Rezistorul se comportă ca un rezistor car lasă să treacă curent funcție de tensiune și mărimea rezistenței.                                                              Condensatorul și bobina se comportă în,curent alternativ, ca niște rezistoatre, iar rezistența lor e funcție de frecvența curentului si de mărimea capacității condensatorului sau inductanței bobinei, după formulele: XC=1/omega C;   XL = omega L. XC și XL = reactanța condensatorului respectiv bobinei și se măsoară în ohmi. Omaga = 2 pi f; f = frecvența curentului. C se dă în farazi, iar L se dă în henri. La cuplarea unei bobine cu un condensator se formează un circuit oscilant care are o frecvență de rezonanță, frecvență la care impedanța circuitului e infinită sau zero, teoretic, funcție de schema de cuplare: serie sau paralel.
a raspuns Nelu Experimentat (3,114 puncte) Feb 21

...