Bine aţi venit pe Scientia QA!
Pentru a putea publica întrebări şi răspunsuri, trebuie să vă înregistraţi.
Atenţie! Este posibil ca e-mailul de confirmare a înregistrării să intre în Spam.
  • Inregistrare
Pune o întrebare

Newsletter


3,396 intrebari

6,605 raspunsuri

15,061 comentarii

2,149 utilizatori

De ce nu se folosesc minele abandonate ca depozit pentru deseuri ?

2 plusuri 0 minusuri
296 vizualizari
Stie cineva care sunt motivele arderii deseurilor cu un cost ridicat in loc sa fie depozitate la mare adancime . Majoritatea minelor cu un volum mare nu isi gasesc utilitate dupa abandonare. Nu ma refer la deseuri foarte periculoase lichide sau radioactive. In occident se incinereaza gunoi solid urban  sau animalele de ferma, care abatorul le refuza ca bolnave sau care mor in ferma, vaci porci.

Energia consumata este enorma, chiar daca volumul gunoiului scade , se emana toxine , dar mai important este energia risipita aiurea. De moment nu avem certitudinea ca vom avea energie curata si ieftina inainte de terminarea rezervelor de gaz si petrol. Nu ar fi mai intelept s-o consumam cu masura ?

.
a intrebat Marco Experimentat (3,118 puncte) Sep 18, 2014 in categoria Economie - Afaceri

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
Deseurile au un cost ridicat pentru cei ce sunt siliti de imprejurari sa se debaraseze de ele, (consumatorii/cumparatorii, singurii care platesc si ca sa le achizitioneze, si sa scape de ele), in rest, toti ceilalti fac profit din asta.

Daca le-ai depozita in mina, ar costa mult mai mult sa platesti si minerii, n-ar mai fi deloc rentabil, ci chiar foarte pagubos. Energia consumata la incinerarea materialelor care nu ard fara energie suplimentara, (o mica parte din totalul deseurilor), se (poate) obtine din arderea celorlalte, si mai ramane si pentru alte necesiitati si valorificare pe alte cai.

Volumul minelor nu este echivalent cu volumul de materie extrasa deoarece exploatarea se face pe orizontala, cu avansarea frontului de lucru perpendicular pe galeriile de acces, iar in urma mutarii/extragerii armaturilor de sustinere, tavanul se surpa, ramanand doar spatiul de lucru, foarte stramt, unde cu foarte mare efort s-ar putea inghesui ceva fara buldozere. In plus, minerii ar trebui sa suporte si mirosurile pestilentiale ale deseurilor in curs de putrefactie, etc..... Puturile verticale si galeriile de acces au volume destul de mici. La minele de suprafata apar alte probleme ecologice si nu numai.
a raspuns John Flower 1 Junior (689 puncte) Sep 19, 2014
editat de John Flower 1 Sep 19, 2014

...