Scuze, uitasem că aparatul întreg se mai poate numi și „filtru de cafea”. Eu m-am gîndit automat la hîrtia poroasă prin care filtrezi cafeaua.
Dar orice proces prin care vaporii de apă se transformă în lichid prin condensare este un proces de distilare. Ca să spui totuși că ai obținut apă distilată trebuie ca apa astfel obținută să nu mai fie contaminată cu alte substanțe. La urma urmei și apa de ploaie este tot apă care a fost distilată, dar pentru că trece prin atmosferă și adună praf, fum, polen, gaze etc. nu mai putem spune că e apă distilată, în sensul curent.
Deci dacă aparatul de cafea produce abur și îl condensează în condiții curate puteți spune că face apă distilată. Eu n-am văzut asemenea aparate. „Aparatul” meu de cafea este un Moka (
http://en.wikipedia.org/wiki/Moka_pot), care produce abur, dar aburul trece imediat prin cafeaua măcinată și deci după condensare nu se mai poate numi apă distilată.