Bun, am inteles nemultumirile voastre legate de acest chestionar. Si in mare parte sunt de acord cu voi, dar nu sunt de acord cu idei precum Institutul National de C-D pentru Optoelectronica nu ar avea un departament care studiaza mediul, din moment ce eu fac parte din acel departament si de-asta am si postat chestionarul pe forumurile mai populare pe care le stiu.
Este in interesul nostru sa aflam daca menatlitatea Romaniei s-a schimbat in vreu fel anume, si aici ma refer mai ales la modul in care oamenii sunt informati si se informeaza despre ce se intampla in ograda lor. Cei din Romania care ati v-ati uitat in perioada eruptiei vulcanice din Islanda poate isi amintesc niste articole despre INOE care au fost la Realitatea TV, ProTV, TVR1 si ca Departamentul LAST din care fac parte s-a ciondanit putin cu ANM pentru ca cei de-acolo lucrau pe modelari, iar noi aveam masuratori. In fine, daca nu va mai amintiti poate gasiti in arhivele acelor site-uri pentru cei ce nu cred.
Cat despre site, el este facut de sefa mea si nu este unul foarte bun, initial trebuia sa-l fac eu, dar am fost prea... extravagant in alegerile pe care le-am facut, nu i-au placut asa ca am lasat-o sa se descurce singura, fonduri pentru asta nu am avut... E normal sa nu apara ca prima optiune pe Google din moment ce este facut de cineva care a folosit nu stiu ce soft de facut site-uri, dar informatiile de pe el sunt cat se poate de reale, indiferent de modul de vizualizare ale lor.
Ca sa vedeti comparatie intrati pe
http://rado.inoe.ro/QuicklooksAcesta este un site facut de mine, tot pentru RADO dupa cum se vede si in nume, care este pe un domeniu al INOE dupa cum se vede si din nume. Si sa zici ca un Institut National e de balta... asta denota dezinformare, din moment ce se afla pe cea mai mare platforma de institute din Romania si anume Magurele.
Edit:Apropos, am uitat sa spun asta:
- ca test, pentru cei ce sunt interesati, pe site-ul cu Quicklooks, daca alegeti in ordine:
(1) Stations - INOE etc.
(2) Categories - Special Events
(3) Parameters - Volcanic Ash
Submit
O sa gasiti o galerie cu ploturi si imagini produse de un LIDAR ce au fost masurate de catre departamentul nostru in perioada cu cenusa vulcanica, iar din acele poze LIDAR se observa clar straturile atmosferice, care mai apoi s-au determinat a fi intr-adevar cenusa vulcanica din Islanda.