Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
511 vizualizari

Ştim că viteza unghiulară de precesie a unui titirez este paralelă cu liniile câmpului gravitaţional în care precesează titirezul şi ştim că precesia Pământului se explică prin analogie cu precesia unui titirez. Dar viteza unghiulară de precesie a Pământului este perpendiculară pe liniile câmpului gravitaţional al Soarelui, nu paralelă.

 
Cunoaşte cineva vreo formulă care să ne arate în ce mod apare această modificare drastică de direcţie a precesiei? Mai precis, dacă viteza unghiulară de revoluţie a Pământului pe orbită ar fi mult mai mică decât viteza unghiulară de precesie, atunci direcţia precesiei Pământului ar trebui să fie paralelă cu liniile de câmp. Atunci, care este formula care să ne arate că direcţia precesiei Pământului ar depinde într-un oarecare fel de raportul dintre modulul vitezei unghiulare de revoluţie şi modulul vitezei unghiulare de precesie?

 
Pun această întrebare în contextul presupunerii mele că explicaţia actuală a precesiei Pământului este profund eronată, presupunere bazată pe mai multe considerente, dintre care unul la îndemână este acesta privitor la direcţia precesiei.

Novice (287 puncte) in categoria Fizica

1 Raspuns

0 plusuri 1 minus

la ce precesie a pamantului va referiti?

``Ştim că viteza unghiulară de precesie a unui titirez este paralelă cu liniile câmpului gravitaţional în care precesează``nu chiar,dar titirezul normal asa se foloseste...la alte mecanisme  care au aceeasi miscare veti vedea ca directia difera...

``precesia Pământului se explică prin analogie cu precesia unui titrez``mai bine cu un giroscop...

Novice (211 puncte)
0 0
Mă refer la singura precesie care poate avea proprietăţile de care am vorbit.
...