Auzim din ce în ce mai des despre necesitatea creşterii ponderii energiilor alternative în consumul energetic global al planetei. Conceptul de energie alternativă desemnează orice formă de energie care nu provine din combustibili fosili. Vorbim aici atât despre energia nucleară produsă în centralele nucleare, cât şi despre resursele de energie regenerabilă precum hidroenergia, energia geotermală, biomasa, energia solară şi eoliană.

Auzim din ce în ce mai des despre necesitatea creşterii proporţiei energiilor alternative în consumul energetic global al planetei. Conceptul de energie alternativă desemnează orice formă de energie care nu provine din combustibili fosili. Vorbim aici atât despre energia nucleară produsă în centralele nucleare, cât şi despre resursele de energie regenerabilă precum hidroenergia, energia geotermală, energia valurilor, biomasa, energia solară şi eoliană.

Asocierea adjectivului alternativă sugerează contrastul cu energiile obţinute prin folosirea combustibililor fosili. În general, lucrările care fac referire la sursele de energie alternativă se referă la surse de energie neconvenţionale şi care au un foarte mic impact asupra mediului înconjurător. Deşi unele surse menţionează folosirea termenului alternativ pentru a sugera contrastul cu energiile bazate pe combustibili fosili, altele îl folosesc în paralel cu termenul de energii regenerabile, excluzând astfel dintre sursele de energie alternativă energia nucleară.

Dicţionarul Oxford spune că energia alternativă este energia obţinută prin metode ce nu folosesc resurse naturale sau care nu afectează negativ mediul înconjurător.

În 2006, în jur de 18% din consumul global de energie a avut la bază forme de energie regenerabilă, conform acestui grafic.

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.