Cercetători de la Universitatea din Rochester au reuşit, cu ajutorul laserului, să transforme metalul într-un material super-hidrofob (care respinge apa), fără a mai fi nevoie de pelicule adiţionale de pretecţie. Suprafaţa metalului efectiv respinge apa, făcând particulele de apă să sară. Unde ar putea fi utilizat acest metal?

 

 

Probabil că numărul de domenii în care acesta va putea fi utilizat este mai mare decât cel imaginat acum, dar ne putem gândi la domeniul aviatic, unde un material care nu va permite acumularea gheţii va reprezenta un progres semnificativ ori unde ruginirea prezintă o problemă. Şi obiectele sanitare (ca pişoarele, în special în zone unde apa reprezintă o problemă) pot utiliza noua descoperire tehnologică.

Realizarea cercetătorilor, bazată pe tehnica modelării laser a suprafeţei metalului, are şi alte progrese în urmă, cum ar fi transformarea metalelor în metale negre.

 Noul material este mult mai "alunecos" decât teflonul, material utilizat pentru a acoperi tigăile, pentru a evita lipirea mâncării.

 

 

 

 

 

 

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


OK, conținutul site-ului a fost și va rămâne gratuit,
dar chiar ne-ar ajuta dacă ne-ai sprijini cu
o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro