Virusul Ebola
Credit: wikipedia commons

Ebola a încetat, pentru a doua oară, să se mai transmită în Liberia, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după împlinirea a 42 de zile de la ultimul caz confirmat de analizele de laborator, semnalează EFE, adăugând totodată că urmează o perioadă de 90 de zile de de vigilenţă sporită pentru a se evita reapariţia virusului. OMS anunţase la 9 mai, în acest an, că epidemia de Ebola s-a încheiat în Liberia, una dintre cele trei ţări grav afectate de epidemie, însă, la 29 iunie, virusul a fost identificat din nou. Au fost afectate şase persoane, dintre care două au decedat.

În Sierra Leone şi Guineea — celelalte două ţări grav afectate — epidemia nu a fost oprită.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii precizează într-un comunicat că va continua să ajute guvernul liberian pentru a se evita reapariţia virusului.

Oficialii OMS au avertizat în repetate rânduri că până ce nu va mai exista niciun caz de Ebola în nicio ţară şi până ce va trece perioada de extremă vigilenţă de 90 de zile în cele trei ţări, pericolul reapariţiei bolii rămâne.

În peste un an şi jumătate, epidemia de Ebola a infectat 28.109 de persoane, dintre care 11.305 au decedat.Preluare de pe AGERPRES/(AS — autor: Pepa Siţa, editor:Liviu Tatu)


Dacă găsiţi scientia.ro util, sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()
Susţine-ne pe Patreon!


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro