Compania Waymo, deţinută de Alphabet (compania mamă şi pentru, printre altele, Google), tocmai a făcut un alt pas important spre aducerea autoturismelor autonome în mainstream, primind aprobarea pentru a înființa o fabrică în Michigan. Aceasta va fi prima fabrică din lume care va fi dedicată în întregime producerii în masă autovehiculelor autonome de nivel 4 (nu este nevoie de şofer pentru a asigura siguranţa călătoriei; nivelul 5, ultimul, în plus, menţionează volanul ca fiind "opţional".).

Comentarii -

Arată cam ca un Fiat 500 încrucişat cu un mouse Microsoft supradimensionat, dar Google crede că acest proiect de maşină fără şofer e mai aproape de transportul autonom al viitorului decât vehiculele pe care salonul le-a testat până acum. Prezentată la Code Conference inaugurală din California, de săptămâna aceasta, maşina Google fără şofer de două locuri e complet electrică, atingând o viteză maximă de aproximativ 40 de kilometri pe oră.

Comentarii -

Bloodhound SSCÎn afara unei scurte perioade între 1960 şi 1970, inginerii şi piloţii britanici au jucat un rol dominant în stabilirea unui record de viteză al celor mai rapide maşini de pe planetă. Începând cu Benz No. 3 al lui Lydston Hornsted, care a stabilit un record de 124 de mile pe oră (cca. 200 de kilometri pe oră) acum exact 100 de ani, până la deţinătorul recordului actual, Thrust SSC al lui Andy Green, care a întrecut bariera sunetului pentru a atinge 763 de mile pe oră (cca 1228 kilometri pe oră) în 1997.

Comentarii -

Salon autoMaşini care parchează singure, dotate cu senzori radar de siguranţă şi sisteme de informare cu acces la web. Producătorii auto se concurează reciproc pentru atragerea clienţilor care aşteaptă noi inovaţii în acest domeniu.

Comentarii -

Tesla Model SCompania producătoare de maşini electrice Tesla a anunţat recent că faimosul "Model S" a obţinut cel mai bun scor la testele de impact, comparativ cu orice altă maşină testată. "Model S" a obţinut 5 stele la toate categoriile, ceea ce doar 1% dintre mașinile testate obţin.

Comentarii -

Electronică automobilePiaţa globală a dispozitivelor electronice destinate automobilelor, de la programele de asistenţă a conducătorului auto până la noile tipuri de display-uri vizuale, va depăşi 240 de miliarde de dolari până în 2020, cu mai mult de 50% faţă de anul 2010.

Comentarii -

Aplicaţii autoOpenXC va atrage atenţia comunităţii hackerilor asupra sistemelor informatice ale maşinilor Ford – să ne aşteptăm la o serie de aplicaţii care vor îmbunătăţi eficienţa şi performanţa vehiculelor. Priveşte, semnalizează, manevrează – acum setează-ţi motorul pe “supermaşină”.

Comentarii -

Punct de încărcare autoDeţinătorii de automobile electrice care sunt membri ai Source London sau Source East, au posibilitatea să călătorească între capitală şi estul Angliei cu siguranţa că vor putea să-şi încarce vehiculele pe ambele variante de călătorie.

Comentarii -

TraficUn raport recent relevă faptul că în decursul fiecărei zile, peste un miliard de vehicule ”hoinăresc” pe şoselele lumii. Deloc surprinzător, cele mai multe automobile au fost raportate în Statele Unite ale Americii. SUA "găzduieşte" 240 de milioane de maşini.

Comentarii -

Racing Green EnduranceVom afla până la sfârşitul verii. Deşi automobile electrice au apărut încă din secolul XIX, dezvoltarea acestora a fost îngreunată de costurile ridicate ale tehnologiilor sau de competiţia cu mult mai popularele motoare cu combustie internă.

Comentarii -

Dacă se înmulţesc maşinile electrice, este nevoie şi de staţii de încărcare pentru acestea. Toyota Industries Corporation a anunţat recent că dezvoltă o staţie de încărcare pentru maşinile hibride şi electrice care va genera electricitate prin intermediul celulelor solare. Aşadar, energia solară va fi stocată în acumulatorii staţiei de încărcare, la care va fi conectată maşina care va avea nevoie de reîncărcarea bateriilor. Costul unei asemenea staţii va fi de aproximativ 4600 de dolari americani.

Staţiile electrice încep încet încet să-şi facă apariţia, asta în condiţiile în care maşinile electrice ori hibride sunt din ce în ce mai prezente pe drumurile publice. Nissan Motor Co Ltd şi Showa Shell Sekiyu KK au făcut lunile trecute anunţuri similare celui al firmei Honda.

Comentarii -

Cercetători de la Institutul Fraunhofer pentru Tehnologii Chimice din Pfinztal, Germania, lucrează la îmbunătăţirea unui tip de baterie cu oxireducere - redox flow batteries - ce vor putea fi reîncărcate în câteva minute. Cum se poate aşa ceva? Bateriile funcţionează pe baza unor electroliţi fluizi; prin simpla înlocuire a lichidului descărcat cu unul încărcat, ceea ce s-ar putea face de la o benzinărie, de exemplu, bateria va fi ca nouă în timpul necesar înlocuirii fluidului.

Comentarii -

La expoziţia auto desfăşurată în Frankfurt, Germania, în acest an, Audi a prezentat noul său concept de maşină electrică, Audi e-tron. Date tehnice: 313 cai putere, maşina atinge 100 Km/h în 4,8 secunde. Audi e-tron este dotată cu 4 motoare electrice, unul pentru fiecare roată. Autonomia este de 250 de kilometri.

Comentarii -


Dacă găsiţi scientia.ro util, sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()
CoinGate Payment ButtonCriptomonedă
Susţine-ne pe Patreon!