Graficul de mai jos arată, comparativ, cum stau țările Uniunii Europene sub aspectul pregătirii sistemelor medicale naționale în fața epidemiei de COVID-19, care a copleșit deja unele țări, cum ar fi Italia sau Spania.

Situația de mai jos ia în calcul următorii parametri: numărul de paturi de spital la 100.000 de locuitori pe tipuri de asistență medicală (asistență medicală curativă, de recuperare și pe termen lung), numărul de asistente medicale și de doctori.

După cum o să puteți vedea, România se plasează pe locul cinci în acest top, din perspectiva numărului de paturi. În ce privește numărul personalului medical, România este în a doua jumătate a clasamentului. Acest top nu vorbește despre: pregătirea personalului medical, despre cât de dotate sunt spitalele, despre gradul de dedicație a celor implicați în oferirea asistenței medicale șamd.

Datele sunt furnizate de Eurostat, organismul care se ocupă cu statistica al Comisiei Europene. Graficul este realizat, în engleză, de geopoliticalfutures.com.

 

Clic dreapta - view (pentru o rezoluție superioară a imaginii)

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.