toleranta la alcoolO echipă de cercetători de la Universitatea statului Carolina de Nord a publicat în numărul din octombrie al revistei Genetics un studiu în care dezvăluie descoperirea unui mecanism genetic de a creşte toleranţa la alcool a drosophilei melanogaster (musculiţa de oţet).

 

 

 

Mecanismul genetic de modificare a metabolismului poate avea implicaţii şi în cazul bolnavilor de ciroză hepatică. O genă asemănătoare prezentă la om contribuie la o modificare de metabolism, în sensul scăderii gradului de metabolizare a alcoolului în favoarea formării de ţesut gras la nivelul ficatului, în cazul consumatorilor înrăiţi de alcool. Această transformare metabolică conduce la apariţia steatozei hepatice (sindromul ficatului gras), un precursor al cirozei hepatice.
Echipa de la USCN, condusă de Dr. Robert Anholt, Profesor de biologie şi genetică, a folosit metode statistice pentru a identifica genele care ajută drosofila să se adapteze în cazul expunerii la alcool. Căutând un corespondent în cazul oamenilor, cercetătorii au descoperit gena ME1, care a fost asociată cu consumul de alcool şi toleranţa la acesta, deoarece persoanele care prezintă anumite variaţii ale genei prezintă o tendinţă de a consuma băuturi alcoolice mai tari.
Sursa: aici.


Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.