Firmele producătoare de cipuri, Intel şi Advanced Micro Devices (AMD), au anunţat astăzi că au ajuns la o înţelegere în privinţa litigiilor dintre acestea: Intel va plăti suma de 1,25 miliarde de dolari, iar AMD va renunţa la plângerile sale privind încălcarea legislaţiei anti-trust, precum şi la cele privind anumite drepturi de copyright încălcate de Intel. Profitul Intel pentru al treilea trimestru al anului în curs este de circa 1,9 miliarde dolari.

 

 

 

 
Intel, care deţine aproximativ 80% din piaţa procesoarelor pentru calculatoarelor personale nu este la prima amendă de proporţii; în luna mai a fost sancţionată de Comisia Europeană cu o amendă de 1,45 miliarde dolari pentru că a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă pentru a elimina concurenţii, plătind în secret anumite firme producătoare de calculatoare pentru a-i folosi cipurile, în dauna AMD.Sursa: AICI.

 

Pt a posta comentarii: creați un cont pe site, folosiți contul de FB, Twitter sau Google ori postați ca vizitator (fără nicio formalitate de înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (nu se publică automat).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro