Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a lansat recent un site, aisemnal.ro, pe care face disponibile acoperirea și nivelul de semnal mobil pe întreg teritoriul țării, așa cum au rezultat în urma măsurătorilor efectuate de instituție în cadrul unei campanii de monitorizare. Harta ANCOM este realizată exclusiv pe baza măsurătorilor din teren; nu este o hartă simulată.

Pe site puteți consulta harta de acoperire cu semnal mobil a localităţilor, drumurilor naționale și județene din România, realizată în urma unei campanii de monitorizare desfășurate în perioada mai – septembrie 2019.

Site-ul reflectă acoperirea cu semnal mobil pentru toate tehnologiile disponibile la momentul efectuării măsurătorilor (2G/3G/4G) pentru toţi operatorii mobili activi pe piaţa din România: DIGI, T-Mobile, Orange şi Vodafone.

Măsurătorile au fost realizate în localitățile cu mai mult de 10 locuitori și de-a lungul drumurilor naționale și județene.

Harta este interactivă, permiţând selectarea operatorului, a tehnologiei dorite (2G/3G/4G) şi permite vizualizarea acoperirii şi a nivelului e semnal mobil pe fiecare stradă, din verificările pe care le-am făcut pe site-ul menţionat.

Cu o astfel de hartă, actualizată în funcţie de modificările operatorilor de telefonie mobilă, se poate lua decizia corectă atunci când acoperirea poate fi o problemă, cum sunt anumite zone din România.

Din verificări întâmplătoare ale unor localităţi din sudul României am observat că există diferenţe importante între gradul de acoperire cu semnal între cele patru companii de telefonie mobile menţionate.

Sursa: aisemnal.ro

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.