Compania Waymo, deţinută de Alphabet (compania mamă şi pentru, printre altele, Google), tocmai a făcut un alt pas important spre aducerea autoturismelor autonome în mainstream, primind aprobarea pentru a înființa o fabrică în Michigan. Aceasta va fi prima fabrică din lume care va fi dedicată în întregime producerii în masă autovehiculelor autonome de nivel 4 (nu este nevoie de şofer pentru a asigura siguranţa călătoriei; nivelul 5, ultimul, în plus, menţionează volanul ca fiind "opţional".).


Lucrurile sunt la început. Waymo planifică mai întâi să identifice o locaţie pentru noua fabrică şi nu este clar când va fi gata pentru producţie.

Statul Michigan este o alegere naturală pentru fabricarea autoturismelor autonome, dat fiind că industria auto este bine reprezentată în zonă, aşadar există un număr mare de lucrători calificaţi.

În plus, Michigan este un loc bun pentru testarea maşinilor autonome, acestea putând fi testate în condiţii meteo nefavorabile şi pe zăpadă.

Cel mai probabil, Waymo va începe cu integrarea autonomiei în vehicule de care dispune (Fiat, Chrysler și/sau Jaguar). Aşadar s-ar putea să nu fie vorba de producerea unor mașini fără șofer create de la zero.

Sursa: Engadget

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.