Pe 26 decembrie 2009 China a dezvăluit lumii cel mai rapid tren pentru călători. "Expresul Armoniei", cum a fost acesta denumit, a străbătut distanţa de 1100 kilometri dintre Guangzhou, capitala provinciei Guangdong şi Wuhan în mai puţin de 3 ore! Această distanţă, de 1100 de kilometri reprezintă, cu aproximaţie, distanţa Bucureşti-Timişoara şi retur. Nici noi nu suntem departe. Ori suntem?

 

cel mai rapid tren

Guvernul chinez a cheltuit 17 miliarde de dolari pentru construcţia infrastructurii necesare rulării cu viteze de peste 350 km/h a expresului Armoniei. În timp ce viteza maximă a trenului de mare viteză japonez, Shinkansen, şi a TGV-ului francez, este de 300 Km/h, expresul Armoniei a atins viteza de 394 km/h. Preţul pentru clasa 1 la expresul armoniei este de 115 $, în timp ce la clasa a II-a este de 72 $, ceea ce reprezintă o sumă mare pentru majoritatea chinezilor.


Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


OK, conținutul site-ului a fost și va rămâne gratuit,
dar chiar ne-ar ajuta dacă ne-ai sprijini cu
o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro