Premiul Nobel pentru fizică, ediţia 2009, a fost acordat după cum urmează: jumătate lui Charles K. Kao, fost angajat al Standard Telecommunication Laboratories din Harlow, Anglia (în prezent Nortel), şi cercetător la Universitatea Chineză din Hong Kong, iar cealaltă jumătate, împărţită în mod egal, lui Willard S. Boyle şi George E. Smith de la Laboratoarele Bell din Murray Hill, New Jersey, SUA.
Un grup de cercetători francezi de la Universitatea din Reims Champagne-Ardenne au descoperit că unii dintre compuşii chimici care contribuie la aroma specială a şampaniei sunt capturaţi de către bulele de gaz şi aduşi la suprafaţă în concentraţii mai mari decât în cazul vinului. Fenomenul seamănă cu modul în care spargerea valurilor la ţărmul mării împrăștie acel "parfum" caracteristic în aerul înconjurător.
•What is life and how does it work? (video) - biologia a evoluat în ultimele zeci de ani, dar progresele din acest domeniu au rămas „ascunse” în lumea academică. În acest videoclip de circa o oră se trec în revistă o serie de concepte care au evoluat: rolul genelor în dezvoltarea unui organism, de ce există proteine „nefixe” în celule, de viața nu este ca un mecanism, de ce medicina nu va rezolva problema bolilor prin abordarea genetică șamd.
•Can information escape a black hole? - un amplu interviu cu fizicianul Leonard Susskind, prieten cu Stephen Hawking, cei doi având contribuții fundamentale în teoretizarea găurilor negre. În esență, interviul trece în revistă evoluția ideilor cu privire la modul în care găurile negre procesează informația (paradoxul informației, evaporarea găurilor negre, cum principiul holografic ar putea explica nepierderea informației obiectelor intrate într-o gaură neagră șamd).