Distanţa dintre Terra şi Lună, luând în calcul dimensiunea celor două corpuri cereşti

Distanţele dintre corpurile din sistemul nostru solar sunt enorme. Din această cauză modelele din cărţi ori de pe site-urile web de cele mai multe ori nu reprezintă distanţele dintre corpurilor cosmice ori dimensiunea comparativă a acestora la scară. Este practic imposibil, de exemplu, să reprezinţi sistemul nostru solar, prezentând în acelaşi timp la scară atât dimensiunea planetelor şi a Soarelui, precum şi distanţele dintre acestea.

Soarele, în comparaţie cu planetele sistemului solar, este pur şi simplu enorm. Priviţi ultima imagine din acest articol pentru a vedea raporturile dintre Soare, Terra şi Lună.

Diametrul Soarelui este de 3,5 ori mai mare decât distanţa Pământ-Lună şi aproape de 110 ori mai mare decât diametrul Pământului.

În imaginea de mai jos puteţi vedea distanţele dintre corpurile sistemului solar, la scară. Aşa cum e menţionat şi în imagine, corpurile cosmice din imagine au fost mărite de 1.000 de ori pentru a putea fi vizibile. În raport cu distanţele enorme ale sistemului solar, dimensiunile planetelor sunt pur şi simplu ridicol de mici.

 

Clic pe imagine pentru o rezoluţie mai bună.

 

Distanţa Soare - Pământ: 149.600.000 km.
Distanţa Pământ - Lună: 384.400 km.

 

Diferenţa de mărime dintre Soare, Pământ şi Lună.

Scris de: Iosif A.
Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.