Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

9 plusuri 12 minusuri
7.2k vizualizari

In 1946 mai precis dimineata zilei de 21 septembrie un avion de pasageri al companiei Panair Do Brasil a decolat cu 36 de pasageri plus 4 persoane autorizate (personal) acestei aeronave  (Lokheed Constellation).cu destinatia Rio de Janeiro -- Havanna.Decolarea zborului 348 a fost perfecta ,numai ca aceasta misterioasa aeronava nu a ajuns la destinatie (Havanna),ci a disparut( instant) timp de 47 de ani aterizand in luna decembrie 1993 pe aeroportul din Bogota creeand panica la aterizarea unui Boac din Brussel care se pregatea sa aterizeze la ora normala precizata in planul de zbor.Prin buna desfasurare a personalului din turnul de control,si a dibaciei pilotului(cap Anthony Bolard) al companiei britanice,aeronava care venea de la Brussel a scapat la,,mustata,,de coleziunea cu aeronava ,,Lokheed Constelation,,care inexplicabil aparuse deasupra aeroportului cu motivul aterizarii.Spre uimirea multimii care se afla in incinta institutiei de zbor ,,avionul buclucas,,a aterizat perfect in conditiile in care toti cei 36 de pasageri si cei 4 autorizati ai zborului din 1946 di 29 septembrie erau transformati in schelete(cu centurile de siguranta puse ),cafeluta era inca calda,trabucurile de marca anilor '46 (Old Gold) care disparusera de f mult timp inca mai ardeau si ziarele cu data din ziua decolarii(21 09 1946 )nu erau ingalbenite de vreme,din contra....miroseau(tiografic)...calatorie in timp,rapire extraterestra,paranormal,sunt unele din nelinistitoarele teme care de altfel nu a lamurit pe nimeni.....

Junior (1.4k puncte) in categoria Diverse
0 0
Interesant, ai un link de unde ai citit?
0 0
sall adrian...poti gasii informatii f simplu...tasteaza ,,avionul disparut 1946,,vei gasii pana si poza aeronavei....este cat se poate de real...spor la maditatie !!
0 0
Nota 30.Ma bucur ca nu sunt singur pe lume.
@Adrian:Unde ai fost pina acu???
0 0
DDD!!!..eh pe langa voi ,dar am stat mai pitit un pic,...ma bucur de cunostinta .))
0 0
Vreau să citesc și eu detalii despre subiect. Nu găsesc nimic de încredere pe internet, ci numai pagini dubioase. Tot ce am găsit în engleză pute de la o poștă a traducere stîngace din română, ceea ce e foarte suspect. Îmi dați și mie o sursă mai acătării?

În orice caz, povestea pare a fi extrasă dintr-un număr de 1 aprilie al unei reviste care are nevoie urgentă de bani.
0 0
sall domnule ady japan,ce sa zic daca nu avem nici macar o samanta de curiozitate,de ce oare ne,am nascut pe pamant,nu?...iti recomand arhiva tv din acel timp si nu numai tie,si la toti sceptici de pe planeta...sunt peste 120 de documentare numai cu acest subiect in america ...pe bune.))
0 0
sunt curios cum ai raspunde la intrebarea ,,Cand s,a nascut Jesus Christ,,?..))
0 0
Eu curiozitate am destulă. Ce-mi lipsește mie este credulitatea. Ce să fac, îmi pare rău, nimeni nu e perfect.

Și mă rog unde e „arhiva tv din acel timp”? O adresă completă îmi puteți da? Și pe viitor vă recomand să dați adrese concrete de la început, ca să nu fie nevoie de atîta na-ți-o ție dă-mi-o mie. Asta dacă aveți date concrete, că dacă nu, o încheiem aici, pe loc. Eu am chestii muuult mai interesante de făcut decît să vorbesc despre zvonuri de 1 aprilie.

Cine e Jesus Christ ăsta? Acum îmi vorbiți jumi-juma în engleză și română? Sau a devenit Isus vreun erou național într-o țară anglofonă și i-am uitat numele românesc? Și ce relevanță are Isus în discuția cu avionul?

Apropo, pe internet mai e o poveste cu un avion reapărut după cîteva decenii. Ăla a dispărut în 1939 și cînd a aterizat recent avea un schelet la manșă. O fi același eveniment? Sau avem de-a face cu o serie? Sau numai povestea din 1946 e adevărată?
0 0
Fiti seriosi ...daca era chiar asa ...stirea facea incojunrul lumii pentru ani de zile s-ar fi discutat despre chestia asta ...si de ce chiar acum au scos-o la iveala...

4 Raspunsuri

5 plusuri 3 minusuri
Salut.

Similar cu Experimentul Philadelphia-Nicola Tesla+Albert Einstein.
Junior (936 puncte)
0 0
sall,asa credeam si eu tinand cont ca expermentul precizat de tine coincide pe aproape cu cel mentionat de mine,dar si cu experimentele nucleare (mexico,hiroshima,nagasaki),dar fara suparare acel,, crucisator american,,a disparut si aparut dupa cateva minute,intradevar cu o parte din personal terifiati de ce traise in perioada,, teleportarii,,,in schimb cu aeronava era intacta in stare de functionare,chiar a aterizat,, perfect,,...de ce fiinta umana nu a rezistat evenimentului,si cafeaua,trabucurile,ziarele au avut prospetimea ca si cum nimic nu s-a intamplat...deci?,...cum explici ,,aterizarea perfecta,ca doar nu exista nici acum ,,aterizare fara pilot,...ma indoiesc!!..)))
0 0
ma intreb si eu oare?,..cum?,si unde?...in ce forma s-a prezentat forma de viata,in conditia in care un trabuc trebuie intretinut ca sa arda,nu?exista o oarecare discrepanta fiindca nu poti putrezii instant,sau?..in fine,deja ma doare capul..))..ajutooor!!
0 0
Experimentul philadelphia este un hoax. Poti citi macar pagina de wiki pe marginea subiectului. In principiu, nu corespunde dovezilor istorice existente, respectiva tehnologie contrazice legile fizicii.
0 0
da,da ..pagina wiki,cand aud pe toti cu pagina wiki imi vine sa mi,o fac guler,mai oameni buni,pe ce lume traim,,trezirea,,pe acea pagina ,,wiki,,poate sa,si puna oricine amprenta...am inteles ,,trebuie doar sa stim ce stiu altii,nu ce nu stiu,,ei,,....pe bune suntem penibili intr,un fel ...vrei sa stii ,,adevarul,,dar nu vrei....cum doamne iarta,ma imi spui de dovezi istorice cand inca mai traiesc oameni care au luat parte la acel experiment,...si noi zvantam butoanele pe aici,...pe ce lume tarim?....nu cunoastem carte si ,,hop,,vine cate ,,unul,, de cunoaste istoria evenimentelor cu informatii sterile de pe net,....mai fratilor ,mai cautati si solutile ,,viabile,,ca sunt,...nu va obisnuiti ,,mura,n gura,...daca tot va laudati ca ,,stiti,,...una doua deschideti laptopul si ,,gata,,....am raspuns la intrebare.....pe bune)),...auzi legile fizici DDD!!!...trist f trist
0 0
pagina wiki este un punct de pornire in a porni investigatii. paginile wiki au diverse grade de incredere, note date paginii in functie de tipul de continut pe care il au. In plus exista un istoric al paginii wiki. Pagina wiki nu este o sursa de adevar, dar te orienteaza rapid spre ideea de baza si principalele critici.

In cazul asta pagina wiki spune ca nu exista dovezi istorice. Daca tu crezi ca exista dovezi istorice sunt dispus sa le ascult si sa le postez eu insumi in pagina wiki respectiva. Insa din moment ce pana acum nici tu nici multi altii nu au reusit sa faca asta ... adevarul e ca este un hoax. Dovezile prezentate de cei ce sustin ca e un hoax sunt clare. Acolo sunt date cateva explicatii.

Teoriile ale conspiratiei, inventii OZN-istice, si alte pseudo si psycho si paranormalo preocupari nu pot fi distinse de halucinatii si trebuie tratate ca atare pana se aduc dovezi concrete.

Daca vrei exemplu de fenomen neinteles dar recunoscut clar ca atare ... citeste despre entanglement. Fenomenul de care se vorbeste in asa zisul experiment philadelphia nu este observabil si drept urmare este similar inorogului din centrul soarelui ce cand se scarpina la corn produce ploaie pe pamant.
2 plusuri 0 minusuri
Experimentat (1.6k puncte)
0 0
Este clar!!s-a umblat la ani,dar de ce?pfuuuu ce subiect tare felicitari!!!!nota 10
0 0
Pt ca este o stire falsa, multi alearga dupa senzational dar putini sunt cei ce incearca sa nu se lase pacaliti, e mult mai comod sa apesi pe una din cele doua sageti,in loc sa te documentezi .....
0 0
si mai sus scrie ca a fost gasit un bebelus supravietuitor la 82 de ani dupa scufundarea Titanicului
0 0
Link-ul pe care l-am dat,nu pentru a veni in ajutorul intrebarii este, ci pt ca nu am mai cautat,probabil cine stie cate alte articole mai sunt referitoare la aceasta stire de ,,senzatie".
5 plusuri 1 minus

 

Nu sunt familiar cu subiectul dar considerand ca acest eveniment chiar a avut loc  asa cum este descris prin articole ,   observ  ca avem doua cazuri : 1. este o farsa ; 2 : este intr-adevar un fenomen real , inexplicabil. 
1. Pentru a scoate la bun sfarsit o asemenea farsa   ar fi nevoie de un "munte" de resurse materiale , umane si temporale ( mentionandu-le pe cele mai importante : un avion identic celui disparut in '46 ,  40 de schelete reale  (probabil furate de la niste universitati..sau  din alte locuri in care se depoziteaza ramasite umane)     , un pilot experimentat  care sa piloteze aeronava  , un loc in care sa se ascunda acel pilot ( si / sau alte ajutoare care l-au insotit in zbor )   imediat dupa aterizare ( probabil undeva intre fuzelaj si cabina  pentru ca mai apoi sa gaseasca un mod in care  sa  paraseasca zona dupa ce  avionul a fost parcat intr-un "hangar bine pazit, in care accesul era strict interzis") , cafea calda  , ziare contemporane cu perioada disparitiei avionului , replici ale  tigarilor cu   marca "Old Gold"  ) . Toate acestea ar fi necesare  considerand ca oamenii de specialitate si grupul de experti ( incluzand cercetatorul in domeniul parapsihologiei Dr. Gloria Hamandez )  care au studiat acest avion nu au avut nici o implicare in aceasta farsa . 
2.  Nu am auzit de aceasta intamplare iar  un urma cautarii nu am gasit multe articole  . Nu stiu cat de mediatizat a fost in ' 93 dar nu cred ca atentia primita ( si prin urmare satisfactia farsorilor )   ar  fi egalat efortul imens depus    realizarii acestei farse. 
Ca explicatii , dupa cum a afirmat si adrian ,   ar fi :  o calatorie in timp , un fenomen cu implicari extraterestre sau ceva care  pur si simplu ne depaseste.
 Personal ,  nu sunt un fan al rapirilor extraterestre sau a paranormalului  , iar pentru o calatorie in timp de genu experimentului Philadelphia ar fi fost nevoie de echipament suplimentar - care nu a fost gasit    , plus ca efectele sunt diferite ( in exp. Phi. oamenii care se aflau la bord s-au intors intregi , dupa cateva minute  ..chiar daca intoarcerea s-a realizat intr-o maniera mai neortodoxa )  
Considerand toate  aceste lucruri   tind sa cred ca raspunsul se poate  afla in explicatia cea mai simpla  si acceptata  :  o poveste de 1 aprilie a unui ziar dubios
Junior (565 puncte)
4 plusuri 3 minusuri
Este o minciuna gogonata. nici nu trebuie sa va obositi sa verificati.

O ASA INTAMPLARE AR FI FOST COMENTATA PE TOATE CANALELE DE STIRI, PE TOATE ZIARELE FARA EXCEPTIE.

 

NU EXISTA OM DE STIINTA CARE AR FI AVUT SOMN LA AUZIREA UNEI ASFEL DE STIRI.

Pana si teologii sau credinciosii ar fi fost foarte interesati.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
in anul 1992 intr,o excursie de cercetare in patagonia am stat de vb cu un batranel de nu dadeam 2 banuti pe el..))stii ce mi,a zis?....,,prietene...acest ghetar a venit peste munte in lacul acesta,,...era vb bineinteles despre un ghetar imens ,nu ca acelea pe care le vezi tu cu copii de la bloc la televizor,ci era un munte de ghetar care a trecut peste un munte din piatra,care a ajuns in lac,....evident ca batranelul de ,,2 bani,,era cel mai important geofizician pe care l,am intalnit in viata mea...asa si tu..acum..)))
0 0
Adriane, scuze, dar ti-ai gresit forumul.    cum se numeste incidentul , asa ziaristic vorbind trebuie sa aibe un nume , macar in Ufologie cum se numeste ?

ce logica are ca pasagerii care contineau tone de apa s-au uscat iar cafeaua sa fie calda si tigarile in combustie ? de ce ar face diferenta natura intre corpuri de mamifere si ziare, cafea, tigari ? apa din corpuri unde s-a dus, gazele din descompunerea crupurilor lasau loc pt. mirosul de cerneala din ziare  ? avionul trebuia sa fie ca un cavou.

Eu inteleg ca daca ar exista un fenomen de spatiu si timp, un avion disparut care apare dupa X timp in spatiul nostru si se prabuseste haotic, ca dintr-o furtuna. Ce logica are sa aterizeze ? care este o manevra complexa si inteligenta ?

Unde este avionul,  de ce columbienii nu sunt interesati, nu spun o vorbulita despre incident, (am cautat eu).

cum se numea geofizicianul, ce nume avea ghetarul buclucas ? ca orice turist sau cercetator trebuie sa fi avut un aparat foto, ne arati si noua fotografiile cu dv. in Patagonia ? ghetarul saltaret , sau vb. de dragul de a vorbi ?

In toata viata mea nu am gasit nici un eveniment miraculos documentat riguros. Chiar rog pe cei care detin asfel de informatii sa le publice.
...