Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
685 vizualizari
M-am referit in intrebare in special la resursele alimentare si energetice
Experimentat (1.6k puncte) in categoria Cultura Generala

5 Raspunsuri

2 plusuri 1 minus
 
Cel mai bun raspuns

Salut prieteni !

O intrebare interesanta si presanta - e limpede ca va veni destul de curand un moment in care vom fi prea multi pentru resursele existente. Se poate imagina ca atunci vom trece la un regim asemanator Chinei de la sfarsitul secolului 20: economie dirijata/centralizata, ratii individuale, cel mult un copil - eventual cu preselectie genetica, pedeapsa cu moartea pentru multe delicte, etc.

Pentru calcul, as alege o situatie deja existenta: din top 10 densitate locuitori, excluzand orase-stat, cea mai mare densitate o gasim in Bangladesh: 1.100 de locuitori pe km patrat. Prin comparatie, in Romania densitatea este cam de 95 loc/km patrat.

Suprafata "uscata" a Terrei este de 148.939.100 km patrati (29,2 %). Cat sa zicem ca ar putea suporta densitate maxima ? Sa zicem jumatate, deci vreo 75.000.000 km patrati. 

Rezulta vreo 82,5 miliarde locuitori.... Curand fratilor, foarte curand ! Pana atunci, trebuie sa facem ceva !

Senior (8.7k puncte)
4 plusuri 0 minusuri
S-a estimat,am impresia,ca Terra poate sustine o populatie de cel putin 10 ori mai numeroasa decat in prezent,daca pur si simplu aceasta populatie ar trata la un nivel acceptabil,rationalizat resursele alimentare...Cele energetice sunt relativ nelimitate,avem disponibila o capacitate enorma de a converti energie eoliana,solara etc. in orice tip de energie avem nevoie.Dar,dat fiind ca in general nu prea utilizam resursele atat alimentare,cat si energetice intr-un mod responsabil,deja suntem prea multi:)...Cea mai simpla dovada,nivelul actual de trai in statele aflate in curs de dezvoltare.
Novice (169 puncte)
2 plusuri 2 minusuri
Probabil ca Tera ar putea sustine o populatie mai numeroasa, cu conditia ca oamenii sa manince iarba verde vara si fin iarna nu cirnati si salam de Sibiu.
Experimentat (3.3k puncte)
1 plus 0 minusuri
Raspunsurile la aceasta intrebare au fost diverse si ele variaza in functie de criteriile folosite, de la 1 miliard (criteriile folosite fiind necesarul de confort specific clasei medii si echilibrul eco-biologic al planetei), pana la un maxim de 800 miliarde. Da, ati vazut bine: 800 miliarde. Cifra a fost calculata pe baaza echilibrului productiei si emisiei in spatiu a energiei termice necesara pentru a asigura un minim de supravietuire. Aceasta cifra a fost avansata in urma unui studiu realizat de catedra de Termotehnica din cadrul Facultatii de Instalatii, UTCB.
Junior (941 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
cu alimentatia hai ca o rezolvam noi intr-un fel,cat si cu energia,putem fi si 900 de miliarde,....dar cu apa, ...cu apa potabila cum procedam ....da sunt posibilitati,(desalinizarea)...refuz sa cred ....ne-am razboii cu noi insine ptr un pahar cu apa..
Junior (1.4k puncte)
...