Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 2 minusuri
1.5k vizualizari

Exact asta aș dori să știu: putem diferenția prin zgomotul produs de un motor al unei mașini (indiferent că merge sau e oprită la un semafor de ex.) dacă acesta funcționează cu motorină, fiind deci un motor diesel, sau dacă acesta funcționează cu aprindere prin scânteie, fiind deci un motor care folosește benzina (sau gpl). Ne putem da seama după zgomotul produs, ce fel de motor e?

Novice (306 puncte) in categoria Auto - Moto
0 0
eu zic ca avem loc chiar mai multi pe Pamant, dar cu conditia sa ne gestionam mai bine. intr-adevar, avem resurse energetice eco, care nu degaja noxe. iar mancare este, dar prost repartizata. ganditi-va numai cata mancare se arunca la noi, in Romania, darrmite in tarile mai dezvoltate!!
0 0
eu imi pot da seama imediat daca e diesel sau pe benzina, doar dupa sunet. ce-i drept eu am un auz destul de fin.
0 0
se poate da seama dupa gaze la teava de esapament
si dupa turatia motorului  cel desel are o turatie mai mica

3 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Da!       vmmmmmmmmmmm! = benzina

             brm-brm-brm-brm-brm! = motorina(diesel)
Novice (236 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Diagnoza prin sunet este una dintre cele mai vechi formule de diagnoză a motoarelor cu ardere internă. Pe vremuri adevăraţii mecanici auto erau capabili să descopere nu numai tipul motorului ci şi defecţiunile acestuia, care culbutor bate sau dacă detonarea este la punctul optim. Acum aceste diagnoze sunt suplinite de feluriţi senzori, mult mai performanţi decât urechile unui bătrân mecanic. Dar, DA, se poate cunoaşte tipul motorului, uneori chiar marca acestuia, în urma unor exerciţii şi studierea mai profundă a domeniului.
Junior (1.3k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Diferentierea dupa zgomot a motoarelor era mai facila acum cativa ani. Motoarele diesel pentru a obtine o putere asemanatoare unuia pe benzina trebuiau sa fie mai mari. De asemenea, modul de functionare implica un zgomot mai puternic, un sunet inconfundabil, specific motoarelor diesel.

Astazi, cu toate inovatiile, motoarele diesel au ajuns sa fie chiar mai mici decat cele pe benzina. Vezi motorul de 1 litru de pe noile modele de Ford. De asemenea, sunt si mai silentioase fiind mult mai dificila diferentierea. Ma refer pentru nespecialisti.
Junior (1.5k puncte)
...