Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
393 vizualizari
Novice (222 puncte) in categoria Internet

1 Raspuns

5 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Eu fac treaba asta cu programul GoldWave, care este un editor audio foarte performant. Îl găsiți aici:

http://www.goldwave.com/

În principiu trebuie cumpărat, dar se poate descărca și are toate funcțiile disponibile pînă la un anumit număr de operații, după care încep să apară ferestre prin care te roagă să plătești licența de utilizare. Dar chiar și așa, dacă salvezi fișierul aflat în lucru și repornești programul ai din nou același număr de operații disponibile gratuit. Eu îl folosesc de aproape 20 de ani încoace (sigur, diferitele versiuni care au ieșit între timp) și sînt atît de mulțumit de el că am plătit banii, ceea ce îmi dă dreptul să folosesc toate versiunile ulterioare, cît oi trăi. Trebuie doar să țin minte unde mi-am notat codul.

După ce descărcați programul, deschideți fișierul audio (mp3 sau alt format audio sau video) și mergeți la meniul Effect -> Time Warp. Acolo setați cît de scurtă să devină înregistrarea, iar la algoritm alegeți „Similarity”, care funcționează cel mai bine pentru vocea umană.

Eu l-am testat adineauri pe o înregistrare cu vocea lui Florian Pittiș și merge superb la parametrii pe care îi doriți dumneavoastră, adică o scurtare în raportul 60 min -> 40 min. Dacă încercați o scurtare la sub jumătate din durată încep să apară efecte neplăcute, iar viteza mare face dificilă înțelegerea. Pe calculatorul meu prelucrarea a durat vreo 8 secunde la o înregistrare de 5 minute, deci în cazul dumneavoastră ar dura sub 2 minute pentru o înregistrare de o oră.

Numărul de operații e atît de mic încît puteți face mai multe conversii pînă să vă ceară să plătiți licența, deci nu e nevoie să cumpărați softul.

Succes!
Expert (12.9k puncte)
...