Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
2.4k vizualizari
Operatiile pot fi adunari, scaderi, inmultiri, impartiri, ridicari la putere.
Junior (1.3k puncte) in categoria Matematica

3 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Salut, Cornel BT,

Solutia mea este urmatoarea : cel mai mare numar pe care l-am gasit este (11!^111!)! .  Pe aceeasi schema,cel mai mic numar de care am dat este 1/ (11!^11!)! Pentru claritate precizez a^b exprima a la puterea b. Evident ca putem sa adaugam cate factoriale dorim, astfel ca valorile tind la infinit in primul caz si la zero in al doilea, am propus doar un tip de expresie matematica, un tip de constructie care sa conduca la aceste valori.
Senior (6.6k puncte)
0 0
e un numar si mai mare decat acesta: poti sa mai pui e(sau pi) la puterea ce e acolo... omul a zis orice operatie....oricum, o problema tampita
0 0
Adauga la formula mea un e, un pi sau un fi (limita sirului lui Fibonacci) oriunde vrei. Voi modifica si eu acelasi numar in acelasi loc, dar nu inmultind cu e, pi, fi, h (constanta lui Plank), ci adaugand un factorial. Care numar modificat astfel e mai mare?
3 plusuri 1 minus
plus si minus 11 la puterea 111
Junior (1.1k puncte)
0 0
m-am mai gandit: la puterea 111 punem si factorial sa fie si mai mare.... e dubioasa exprimarea "orice fel de operatii"
4 plusuri 1 minus
Salut  CornelBT,

(11-11)/1 cred eu c-ar fi cel mai mic numar real pozitiv care respecta criteriile tale.

1/(11-11) ar fi cel mai mare, daca am gandi-o in termeni de analiza matematica, dar presupun ca nu te-ai referit si la asemenea cazuri.

 

O zi buna !
Junior (717 puncte)
0 0
(11 - 11)/1 = 0, iar zero nu este numar pozitiv (nici negativ). Apoi, 1/(11 - 11) = 1/0, imposibil, in termeni de analiza matematica se putea scrie 1/x, cu x -->0, x > 0. Ambele sunt gresite. O zi buna si un vot negativ.
0 0
Salut din nou (asa-i politicos sa redactezi un raspuns),
in primul rand, daca vrei sa urmam rigorile matematice, modifica textul enuntului aducand in discutie conceptul de numar strict pozitiv.
Apoi, analitic vorbind, limita nu trebuie musai exprimata asa cum ai exprimat-o tu. Tu te impiedici, se pare, in notatii. Iti pot da un singur exemplu: notatiile 0(indice +), 0(indice -). Din pacate editorul de raspunsuri nu-mi da f multa libertate de exprimare.
Mai mult, cand faceai tu in liceu, poate si prin facultate (daca esti cumva vreun inginer, pt ca matematician nu esti sigur) calcule la limita, adu-ti aminte ca ultimii pasi (cei aritmetici) nu se mai scriau cu limita, ci pur si simplu scriai 1/0, intelegandu-se din context ca este vorba de o impartire la limita 0, ci nu la numarul 0.
O alta problema este una de etica: tu ai cerut niste raspunsuri si trebuie sa-ti asumi ca nu toate vor fi pe placul tau, atat timp cat intrebarea ta este una publica. De ce trebuie sa ma certi pentru asta ?

Mult succes in cautarile tale, multa rabdare si mare grija la cum editezi intrebarile ;-) ! Spune-se ca raspunsurile nu au alta valoare decat cea a intrebarii.
...