Bai electron, asa cum ti s-a mai spus, pseudo-argumentele tale sunt egale cu absolut zero.
Degeaba incerci sa inseli si sa mistifici situatia: stancile, cu baza cu tot,
se vad extrem de clar in pozele postate (si nu ai demonstrat absolut nimic rational in mesajele tale, dimpotriva, te-ai facut de ras cu demonstratii dezastruoase, unde ai desenat ca un *** direct pe scheme/diagrame care nu includeau vreo scara de masura). Acelasi lucru si cu pozele de pe stramtoarea Gibraltar, unde ai la dispozitie si material video.
Ajungem din nou la aceeasi discutie: de aceea am inchis acel sir.
Pozele de pe lacul Ontario iti arata clar ca nu exista nici un fel de curbura peste acest lac; orice ai spune, asta este adevarul care nu poate fi negat.
Ai primit deja toate explicatiile cu poza de 800%, continui sa repeti aceleasi *** ca si inainte...
Motivul pentru care partea inferioara a cladirilor nu se pot vedea este faptul ca distanta sau lungimea focala a obiectivului aparatului de fotografiat este limitata, si nicidecum vreunei curburi; aceasta curbura este absolut inexistenta in celelalte poze, deci logic, explicatia oferita aici este cea corecta.
Daca aparatul de fotografiat ar fi fost mai performant, am fi vazut toate detaliile, asa cum se pot observa, de exemplu, in cele doua fotografii facute pe plaja Cap Gris Nez.
http://www.flickr.com/photos/j-a-x/83866081/ ne arata clar limita unui aparat de fotografiat mai putin performant; nu exista vreo curbura de 300 de metri intre St. Catharines si Toronto, pur si simplu vedem exemplificata clar teoria clasica explicata de Parallax:
The erroneous application of perspective already referred to is the following:--It is well known that on looking along a row of buildings of considerable length, every object below the eye appears to ascend towards the eye-line; and every thing above the eye appears to descend towards the same eye-line; and an artist, wishing to represent such a view on paper, generally adopts the following rule:--draw a line across the paper or canvas at the altitude of the eye. To this line, as a vanishing point, draw all other lines above and below it, irrespective of their distance, as in the diagram 75:
http://www.sacred-texts.com/earth/za/img/fig75.jpg.
Let A, B, and C, D, represent two lines parallel but not equi-distant from the eye-line E, H. To an observer at E, the vanishing point of C, D, would be at H, because the lines C, D, and E, H, would come together at H, at an angle of one minute of a degree. But it is evident from a single glance at the diagram that H cannot be the vanishing point of A, B, because the distance E, A, being greater than E, C, the angle A, H, E, is also greater than C, H, E--is, in fact, considerably more than one minute of a degree. Therefore the line A, B, cannot possibly have its vanishing point on the line E, H, unless it is carried forward towards W. Hence the line A, W, is the true perspective line of A, B, forming an angle of one minute at W, which is the true vanishing point of A, B, as H is the vanishing point of C, D, and G, H, because these two lines are equidistant from the eye-line.
Iata acum acest principiu, usor de inteles chiar si pentru un *** ca dumneata, exemplificat:
The error in perspective, which is almost universally committed, consists in causing lines dissimilarly distant from the eye-line to converge to one and the same vanishing point. Whereas it is demonstrable that lines most distant from an eye-line must of necessity converge less rapidly, and must be carried further over the eye-line before they meet it at the angle one minute, which constitutes the vanishing point.
Acum, poza deja cunoscuta, realizata cu un aparat mai bun, deci acum se pot vedea mai multe detalii, unele din ele imposibil de vizionat pe un pamant de forma sferica, cu o curbura de 55 de metri intre acest orasel si Toronto:
http://www.flickr.com/photos/j-a-x/129240474/Aceeasi poza, 150% zoom:
http://gal.neogen.ro/galleries/pictures/5/v/000e97gt_5vn6mais.jpgIata si poza la 800% zoom:
http://gal.neogen.ro/galleries/pictures/4/e/000e97gt_4e1vm60a.jpg(TOATE detaliile necesare, nu fi smecher cu declaratii de genul "de ce nu se vad bazele cladirilor" sandokhan ti-a explicat ca se pot observa portiunile din cladiri de peste 30-40 de metri, in acest 800% zoom, aceleasi cladiri care se vizioneaza, top to bottom in fotografiile alaturate; daca am avea la dispozitie tehnica de gen SRI/CIA de image enhancing, am vedea si detalii care nu se pot observa aici, si anume ceea ce putem vedea in celelalte poze - VEZI SI CELE DOUA LINKURI DE MAI JOS CU TORONTO SKYLINE - pentru a vedea ca nu exista curbura de 55 de metri intre St. Catharines si Toronto, aceeasi distanta ca intre Grimsby si Toronto)
Cateva din celelata poze care infatiseaza Toronto:
http://www.vignetted.com/images/200705/20070510_sm.jpghttp://www.translatorscafe.com/cafe/images/wallpapers/Toronto-Skyline.jpgelectron, ne-ai pierdut timpul tuturor, fara rost, pentru ceva extrem de clar si de sigur: nu exista curbura la suprafata pamantului...
Ceahlaul nu se ridica, nici pe departe, la altitudinea altor piscuri muntoase din România sau din tarile vecine. Cu toate acestea, in mod paradoxal, el este singurul masiv care poate fi vazut de la sute de kilometri departare. in anumite conditii atmosferice si de luminozitate solara, piscurile Ceahlaului se zaresc cu o deosebita claritate de pe tarmul Marii Negre si de pe malurile Nistrului. Gheorghe Asachi scria despre acest fenomen inca din anul 1859: „Corabierul de pe Marea Neagra vede piscul cel inalt al acestui munte, de la Capul Mangaliei si pâna la Cetatea Alba. Locuitorul de pe tarmul Nistrului vede soarele apunând dupa masa acestui munte, iar pastorul nomad, dupa ce si-a iernat turmele sale pe câmpiile Bugeacului, se intoarce catre casa având in vedere vârful Pionului, sau Ceahlaului”.
http://www.gardianul.ro/2007/09/30/actualitate-c24/misterele_ceahlaului_fenomene_paranormale_pe_muntele_lui_zamolxis-s102000.htmlNu poti nega aceste relatari; varful Toaca se poate vedea de secole incoace chiar de pe malul Nistrului, IAR INTRE MANGALIA SI VARFUL TOACA EXISTA O CURBURA DE 3.1 KM. TI-AM ARATAT CA REFLEXIA OPTICA NU JOACA NICI UN FEL DE ROL IN VIZIONAREA PISCURILOR MUNTOASE, VEZI POZELE DE LA INCEPUT, CU MUNTII BUCEGI VAZUTI DIN BUCURESTI, si fenomenul ice-blink postat de topgun pentru tine.
Cum sa vada cineva de la Mangalia Varful Toaca avand in vedere curbura de 3.1 km? Cum sa vada cineva soarele apunand dupa masa acestui munte, avand in vedere curbura de 2 km?
Pe
http://www.scientia.ro/forum/index.php?topic=153.msg1612#msg1612 pozele si documentarele video care arata zero curbura peste Gibraltar.
[SPAM]
Cateva din pozele de la Grimsby, absolut zero curbura peste lacul Ontario, poze realizate de la o inaltime inferioara curburii (in cazul unui pamant de forma sferica), care ar trebui sa fie de 55 de metri:
[SPAM]
Iata cum arata si Grimsby, in mod clar aflat chiar langa lac, pozele au fost facute de la o inaltime aflata cu mult sub 55 de metri, hai sa zicem vreo 20 de metri...
http://www.bremerhaven.de/sixcms/media.php/779/Grimsby_2.jpg (clar si sigur?)
http://www.niagarapeninsula.com/data/Image/grimsby1.jpghttp://onecumorah.com/img/tour/02.jpgIata Grimsby localizat chiar langa lacul Ontario:
http://www.flickr.com/photos/frank-minimalia/497143995/Acelasi lucru care il vezi pe:
http://www.flickr.com/photos/jamesgold/28405363/http://www.flickr.com/photos/big-e-mr-g/129592362/http://www.europeportreviews.com/WesternEuropeImages/DoverWhiteCliffs.jpghttp://www.dkimages.com/discover/previews/770/541558.JPG[SPAM]
ABSOLUT ZERO CURBURA PE O DISTANTA DE 34 DE KM, SE VAD CLAR DE TOT STANCILE, BAZA LA VARF, DEGEABA INCERCI SA MINTI SI SA NEGI ACESTE LUCRURI...
Alte imagini cu White Cliffs Dover:
http://farm2.static.flickr.com/1387/1409039169_96c7b306c0_b.jpghttp://www.pippins.me.uk/Romania/images/274A%20%20the%20white%20cliffs%20of%20Dover%20Aug%202004.jpg<M1: inlaturat injurii>