Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Modelul lui Anatol Croitoru  (Citit de 20322 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Modelul lui Anatol Croitoru
« : Iulie 15, 2009, 04:20:39 p.m. »
Am primit pe email aceasta propunere. Va invit sa dezbateti aici acest text.

***

Buna ziua sant autorul acestei lucrari, si as dori sa incercam prin intermediul saitului d-stra sa cautam raspuns la acest fenomen , acceptatima ,si informatima va rog ce e posibil.
ENERGIA PRIMARA A NATURII .FENOMENUL ACTIONARII LA DISTANTA .EXISTENTA SI MANIFESTAREA MATERIEI
1______Materia exista sub forma de sfere(de pilda stele, planetele),care reprezinta o acumulare de sfere mai mici(particolele elementare),care la randul lor de asemenea reprezinta acumulari de sfere inca mai mici(numai teoretic se pot gasi,fiindca ele au marimea de aproximativ precum particolele elementare fata de stele) si tot la fel in repetare spre infinit in marime si micsorime.
Acumulari precum planetele in sistemul solar ,atomul,nu se iau in consideratie cand se priveste forta superficiala fiindca aici se discuta teoria universala a existentei materiei , si daca sferele de marimea protonului exista sub forma de atom, atunci participant la fenomenu forta superficiala sant particolele elementare ci nu atomul,care isi face schimbul de substante complet, si este rece,foarte putin radiaza , spre deosebire de materia din nucleele sferelor.
2._______La orce fenomen din natura noastra participa particole care de acum dispun de energie.
In p.N1 si N6 vorbesc despre fenomene ce se repeta fara finit, probabil exista undeva o energie primara in cele mai mici particole, dar natura noastra reprezinta fenomene, unde participa particole de acum cu proprietati. Fenomenul energii a naturii noastre in aciasta lucrare eu nu descriu. Energie primara la suprafata naturii unde natura noastra se afla este de acum energie formata prin fenomenele asemanatoare din natura,care in aciasta lucrare vreau s-o descriu,
3._______Formele sferice se obtin la actionarea particolelor situate pe diametru asupra celor de pe cercul perpendicular lor.
Galaxia noastra are o alta forma fiindca stelele din calea lacteii sant mai putin active decat cele din nucleul galaxii ,astfel sant si exceptii dar la fenomen participant sant nucleele.Orce stare solida la o anumita activare a particolelor din care este alcatuita, se transforma in lichide. Nucleele se formeaza din stari lichide, pe principiul propus la inceputul acestui punct.
4._______Materia nu exista numai intr-o sfera fiindca marimea sferei se formeaza in dependenta de ce energie au particolele din care ea este formata , astfel formanduse sfere ,apoi in dependenta de ce energie au aceste sfere , la randul lor formeaza sfere mai mari,s.a.m.d.
5_______Particolele care formeaza particolele elementare au energie de atractie egala cu energia cu care pot parasi sfera din care fac parte numai daca capata energia de a pleca cu aproximativ viteza luminii.
6_______Orce sfera de orce marime (galacticile),sant degajatoare de particole mai mici (particole elementare),care la randul lor sant degajatoare de sfereinca mai mici(care au marimea de aproximativ cum particolelece se degaja de la galaxii fata de galaxii.
Gravion a gravitatiei intre galaxii serveste fluxul de particole elementare degajate de ele ,Mai departe merge gravioni intre aceste particole elementare,care trebue sa fie particolele ce se degaja de aceste particole elementare, In acest spatiu mai sant planetele,atomii,eu numesc aceste fenomene "Fenomene de forta superficiala in spatiul altui fenomen forta superficiala" De aceia la acest la acest punct se poate de formulat o regula doar aproxomativa:
-Sfere degajatoare de sfere carela randul lor sant degajatoare de sfereinca mai mici si tot asa in marime si micsirime spre infinit.
7._______Degajare apare acolo unde sant afectate din careva cauze unele legi ca :
-obtinerea marimii unei sfere ,afectarea unor schimburi de substante,la careva ciocniri ,explozii ,...Materia din nucleul pamintului ,spre deosebire de cea din straturile lui,dispune de proprietati si participa la fenomenul forta superficiala fiindca este activa,este degajatoare(de gravioni)
8.______In timpul degajarii se produc diferite unde ,la diferite degajari,dar unda nu participa la fenomenu forta superficiala,decat careva activari provoaca.Particola ramine in urma de unda si deseori nu ajunge acolo unde ajunge unda provocata de ia . Fiecare fel de particole provoaca diferite unde.
9.)______Actionarea la distanta intre sfere este rezultatul degajarii si a interactiunii a acestor fluxuri intre ele. De pilda distanta intre doua stele :
-a) Atractia este rezultatul faptului ca particolele ce se degaja si formeaza spatiul intre stele dispun de acum de atractie ,prin care si se formeaza lantul atractiei la distanta dintre stelele din exemplu.
Atractia universala reprezinta un fenomen ca :
- Un corp dispune de atractie fiindca particolele sale de acum dispun de atractie ,care la rindul lor dispun de atractie tot pe asemenea principii ,si la fel spre infinit.
-b) Respingerea este rezultatul plutirii pe fluxuri ce se degaja.
-c) Distanta dintre doua stele :de pilda daca ambele vor degaja electroni ,ori numai pozitroni atunci ele se vor respinge mai mult. Iar daca o stea va degaja electroni iar una pozitroni ele de acum se vor atrage mai mult ,fiindca obstacolul dintre ele ,care este fluxul ce se degaja ,anighiland devine mai redus.
Insasi intre electroni si pozitroni,ori intre alte doua particole se petrece acelas fenomen ,fiindca materia exista sub forma de sfere degajatoare.
Spatiul cosmic este ocupat de efir (Gravionii) care sant fluxul de particole provennite din particolele din fluxul de particole ce se degaja de la stele.Si acest efir este de aceias natura ,si interactiunea intre ei tot se petrece pe aceias natura,.Molecula de apa este precipitat fata de oxigen si hidrogen ,fiindca actionarea la distanta a atomului tot este rezultatul fluxului de particole care in cazul de fata a moleculii de apa se reduc ca obstacol ,transforminduse in alte particole ,tot la rindu lor pe acest principiu ,si la fel in repetare cat materie de natura noastra exista . Astfel se petrece intre orce sfere degajatoare din natura noastra,numai ca particolele ce se degaja sant diverse dupa activare , degajare , si din ce se degaja.Acest punct da raspuns fenomenului valentei.
Proprietatile atomului este rezultatul fluxului ce se degaja si anume a ce fel de particole se degaja ,si de pilda molecula de apa are alte proprietati fata de molecula de hidrogen si cea de oxigen fiindca apar noi feluri de particole ce se degaja in urma petrecerilor reactiilorintre particolele fluxurilor.Fenomenul este in repetare si la problema introducerii aparatului matematic trebue de luat in consideratie flucsul fluxului,care este privita ca energie.
Acest punct poate fi inteles numai atunci cand o sa fie acceptate p. N 1 si N6 . Stiinta cunoaste ca fenomenul actionarii la distanta a gravitatiei se datoreaza gravionilor care ocupa acest spatiu inter planetar ,stelar.Aciasta teorie a stiintei actuale ,corespunde cu modelul propus de mine ,dar mai departe de ce gravionii actioneaza intre ei la distanta eu vin cu aceasta teorie intreaga ,si adaug ca gravionii au aceste proprietati fiindca ei cum nucleele galaxiilor ,planetelor de asemenea degaja particole care la felul gravionilor deacum au aceste proprietati.Acesti gravioni ai gravionilor au marimea corespunzatoare precum planetele fata de gravioni, si tot asa in repetare spre infinit,in marime si micsorime. De aici am prevazut ca materia nu reprezinta numai acumulari de particole mai mici asa cum ele au proprietatea de a atrage , ci si un fenomen unde atractia de aici de la suprafaa noastra este de o natura unde p.N2 serveste doar ca energia primara ,de unde am scris si p.N10.
10._____De ce picatura de apa capata forma sferica, tot in aceasta lucrare se cere raspuns . Pe simplu se poate de raspuns ca picatura de apa capata forma sferica fiindca moleculele de apa de acum au proprietatea de a atrage si conform p.N3 se formeaza acet fenomen. Dar fenomenul de a atrage ,a moleculelor de apa ca si la orce sfera ce dispune de nucleu de orce marime din natura noastra, este sub inteles din toate punctele acestei lucrari. Un raspuns mai profund este ca
spatiul inter molecular,a acestei picaturi de apa (ca si intre particolele unui nucleu de orce marime), este ocupat de energia nucleelor mai mici ce formeaza acest nucleu din exemplu . Si fenomenul ce se manifesta acolo, l-am descris in p.N9 ce lamureste interactiunea nu numai intre doua sfere ci si intre o intreaga acumulare. Picatura de apa se formeaza pe aceleas principii ca si orce sfera din natura noastra, materie activa aici sant nucleele atomilor .In p.N1 de asemenea am formulat pe simplu folosind cuvintul "acumulari"ce mai profund am descris in acest punct.
Protonii , neuronii ca si orce nucleu, au forma sferica , dar poate aciasta forma sa se obtina si pe alte principii decat pe legile pN3 ? Acest lucru ne spune ca protonul, neuronul reprezinta o acumulare de particole,(particole elementare dar la fenomenul forta superficiala participa cele particole care au marimea precum gravionii fata de planete , acest lucru il spune durata vetii particolei tot acest timp avind energie).
De oamenii de stiinta care sustin ca campul nu este materie, ce contravine acestui model , mai este pusa si asa propunere ca particolele elementare exista si sub forma de unda. De oarece ele nu puteau sa cheme reactie in cele camere cu gaze precum un gloante in constelatie. Dar acest gloante sa fie privit degajator de particole, si respectiv constelatia ce ii trebue un mic imbold pentru asemenea reactii ,atunci coincide .
Faptul ca materia exista sub forma de sfere degajatoare demonstreaza si fenomenul ca unda se transmite la distanta prin efir ,care trebue sa fie de aceias natura pentru a putea trasmite unda. Efirul este parte fosta componenta a particolelor elementare ,o spune faptul ca ele au durata de viata si daca efirul are energia de elasticitate ce trasmite unda numai de cat trebue sa aiba fenomen care are durata de viata ,care nu poate sa fie altceva decat component a materiei cu fenomenul corespunzator fortei superficiale.Cat priveste fortele nucleare,fenomenul este acelas, pentru toate nucleele de toate marimile , dar pentru a aplica fizica la suprafata naturii noastre este nevoie de acele formule,cai , cu care merge fizica atomica si nucleara.
Campul magnetic, electr-o magnetic ,... din profunzime se vor alatura acestei reguli a fortei superficiale (aici vreau sa spun chear daca modelul propus de mine e o eruare, se va descoperi odata aceasta taina a naturii,dar aici va trebui lucrari aparte ,anume ce scimburi de materie se petrece acolo si in ce mod)
Materia la diferite suprafete are diferite proprietati precum sant diferiti atomi ,apoi molecule desi la constructia lor stau trei particole elementare , fiindca ele de asemenea sant acumulari diferite , de unde si degajari diferite , in urma fenomenului din p9 de unde se formeaza fenomenul valentii.
Vreau sa termin spunand ca forta superficiala nu inseamna descoperirea absoluta a naturii ci doar o lege universala a existentei si manifestarii a fenomenului naturii.Aparatul matematic aici este aplicabil,si se poate de format o formula reesind din p.N3 ,formula consta in aceia ca daca, avem diametrul din alte surse de informatii vom putea stabili energia particolelor ce formeaza aciasta sfera, si invers,desigur energia aici va avea indicatiile ei, la diferite scari a mediului va trebui de introdus diferite constante. O data ce se gasesc asemanarile din natura se va putea calcula si fenomenele trasmiterii energii la distanta.
 Mai am lucrari scrise dar desigur sant ipoteze la care mai este mult de lucrat.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Offline mircea_p

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1979
 • Popularitate: +140/-12
Re: Modelul lui Anatol Croitoru
« Răspuns #1 : Iulie 15, 2009, 04:37:50 p.m. »
S-ar putea cumva sa explicati pe scurt despre ce e vorba?
Fraza introductiva e oarecum ambigua:

"Buna ziua sant autorul acestei lucrari, si as dori sa incercam prin intermediul saitului d-stra sa cautam raspuns la acest fenomen , acceptatima ,si informatima va rog ce e posibil."

La ce fenomen va referiti? Din fraza de mai sus ar rezulta ca lucrarea dumneavoastra e fenomenul.
Daca nu asta ati vrut sa spuneti, care este fenomenul?

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Re: Modelul lui Anatol Croitoru
« Răspuns #2 : Iulie 15, 2009, 05:46:08 p.m. »
Subscriu si eu la ideea ca trebuie oferit si un sumar scris clar, concis, corect gramatical, care sa introduca problema. Asa se obisnuiste la o lucrare stiintifica.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Offline valangjed

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1089
 • Popularitate: +62/-19
Re: Modelul lui Anatol Croitoru
« Răspuns #3 : Iulie 15, 2009, 07:13:35 p.m. »
Eu nu am inteles mare lucru din aceasta expunere.Singurul lucru pe care cred ca l-am inteles e ca ar fi vorba de o structura compusa din sfere din ce in ce mai mici(o sfera intr-o alta sfera intr-o alta sfera...).Mie personal nu prea imi suna stiintific.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Skolon

 • Vizitator
Re: Modelul lui Anatol Croitoru
« Răspuns #4 : Iulie 15, 2009, 11:45:44 p.m. »
Adi, nu te supăra, vreau să te întreb ceva: chiar ai avut răbdare să citeşti până la sfârşit?
Eu mi-am impus de trei ori să ajung la final, dar sincer n-am putut.

Textul pare fi scris ori de cineva care are probleme mari cu limba română (şi a ieşit un text fără nici un sens) ori de cineva care are altfel de probleme (scuze pentru francheţe).

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Re: Modelul lui Anatol Croitoru
« Răspuns #5 : Iulie 15, 2009, 11:55:24 p.m. »
Nici eu nu am putut sa citesc pana la sfarsit, am incercat sa vad in mare ce zice, dar nici aceasta nu este clar. Ar trebui o sinteza a idee in 4-5 randuri maxim si scrise corect in limba romana. Autorul m-a rugat sa il ajut, asa ca l-am trimis catre discutie pe forum. Noi am oferit feedback, sper ca el sa il citeasca si sa il ajute.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Offline Anatol

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 333
 • Popularitate: +5/-28
Re: Modelul lui Anatol Croitoru
« Răspuns #6 : Iulie 16, 2009, 11:10:49 p.m. »
DE AUTOR!  Este o tema nu de mine propusa!!!
La acest sait cineva se intreba "poate mie sa-mi spue care este fenomenul atractiei" !? Eu vreau sa spun ca de acestte intrebari se ocupa aciasta parte a fizicii. Grupa la facultate a fost doar in anii 80 in SUA, raspuns nu sa gasit , nici denumire pana in ziua de azi clara nu are, -"forta superficiala","natura universului","forta a cincea" tot la acest capitol se studiaza, si am scris denumirea la inceput.
Eu sant din Basarabia studierile le fac in limba rusa iar scriu Romaneste cer scuze de limba noua.

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Re: Modelul lui Anatol Croitoru
« Răspuns #7 : Iulie 16, 2009, 11:22:03 p.m. »
Buna Anatol, daca esti din Basaarbia, atunci nici o problema daca mai scrii gresit in romaneste. Nu iti face griji. Dar sa analizam stiinta. Tu esti autorul textului de mai sus, nu? Despre ce este el vorba? Poti face o sinteza? Nu am inteles din pacate nici al doilea tau mesaj ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Offline Anatol

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 333
 • Popularitate: +5/-28
Re: Modelul lui Anatol Croitoru
« Răspuns #8 : Iulie 16, 2009, 11:32:26 p.m. »
DE AUTOR!
Reveniti va rog peste cateva zile, voi pune adrese de saituri unde se cauta raspuns la aciasta tema.Multumim.Multumesc in specil tie Adi iti scriu pe emil.

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Re: Modelul lui Anatol Croitoru
« Răspuns #9 : Iulie 16, 2009, 11:36:36 p.m. »
Nu inteleg ce spui prin "DE AUTOR!". Esti tu sau nu autorul textului de mai sus? Daca da, poti discuta tu direct nu noi. Nu inteleg ce nevoie de alte siteuri unde se discuta situatia de mai sus. Poate nu am inteles eu bine ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Offline Anatol

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 333
 • Popularitate: +5/-28
Re: Modelul lui Anatol Croitoru
« Răspuns #10 : Iulie 16, 2009, 11:53:58 p.m. »
Modele sant multe propuse la aciasta tema,de diferiti autori, la un model sa luat si nobelul care mai tarziu sa dovedit ca nu este raspuns la toata natura ,modelul meu nu este patentat dar pusa data prezentarii stampila  de Decan.Sant carti scrise la aciasta tema ,... Dar peste cateva zile revin.

Offline Anatol

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 333
 • Popularitate: +5/-28
Re: Modelul lui Anatol Croitoru
« Răspuns #11 : Iulie 17, 2009, 04:27:38 a.m. »
Deci cunoasteti despre ce este vorba.
As dori sa pun intrebarea : -Pe ce lege ,obiectele universului capata forma sferica? - aveti un alt raspuns decat din modelul propus de mine?
Poate sa imi reuseasc pe cineva sa conving ,iar pe cineva nu.Dar punctul 3 din lucrarea propusa de mine este inceputul de a introduce aparatul matematic in model

Offline valangjed

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1089
 • Popularitate: +62/-19
Re: Modelul lui Anatol Croitoru
« Răspuns #12 : Iulie 18, 2009, 04:56:02 p.m. »
Adi ,poate ar trebui sa ii dam voie lui Anatol sa scrie in engleza sau o alta limba .Poate atunci va putea cineva sa traduca ceea ce spune .Nu este nici o problema (chiar il respect pentru ca a vrut sa scrie in romana) dar el nu prea se descurca in aceasta limba.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Re: Modelul lui Anatol Croitoru
« Răspuns #13 : Iulie 18, 2009, 05:21:44 p.m. »
As dori sa pun intrebarea : -Pe ce lege ,obiectele universului capata forma sferica? - aveti un alt raspuns decat din modelul propus de mine?

Nu am inteles ce propune modelul tau, dar explicatia se cunoaste: atractia gravitationala care are simetrie sferica.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Re: Modelul lui Anatol Croitoru
« Răspuns #14 : Iulie 18, 2009, 05:22:27 p.m. »
Adi ,poate ar trebui sa ii dam voie lui Anatol sa scrie in engleza sau o alta limba .Poate atunci va putea cineva sa traduca ceea ce spune .Nu este nici o problema (chiar il respect pentru ca a vrut sa scrie in romana) dar el nu prea se descurca in aceasta limba.

Ma indoiesc ca stie engleza, daca este basarabean si a facut educatia in limba rusa. Dar eu zic ca ne intelegem in romana si nu are rost sa scrie in engleza. Poti discuta privat cu el in orice limba doresti, desigur.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro