Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Fizica....

Creat de [RHF]{NC}The Eagle, Februarie 10, 2008, 01:30:14 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

[RHF]{NC}The Eagle

Am cautat si am dat peste un site care contine multe date din fizica(referate) insa toate sunt sub forma de arhive. Printre titluri se gasesc: Fenomene optice&electrice in natura, Formule de optica, Modele atomice si multe altele
Pentru mai multe detalii incercati => Fizica
Spor

piershi0411

 Am vazut acum mai multa vreme pe acest forum un material audio foarte interesant despre mecanica,si nu inteleg de ce nu a fost continuat si in celelalte domenii--electricitate,magnetism,termodinamica--.Le-am specificat pe acestea pentru ca noi,cei care studiem fizica din placere sau din nevoie,nu intelegem chiar toate fenomenele.De ce?pai motivul este simplu,pentru ca profesorilor de la scoala programa nu le permite acest lucru,abia au timp sa pune formulele pe tabla,eventual sa le faca demonstratia,lucruri nefolositoare din punctul meu de vedere,adica...formula o putem lua dintr-un manual,si demonstratia la fel.Am invatat electricitatea din cursurile marelui profesor Feynman,am dat bac-ul anul acesta la fizica,la electricitate nu am avut probleme pentru ca am inteles fenomenele,dar mecanica m-a tras in jos--nu am avut suficient timp sa citesc cursul de mecanica al lui feynman,iar de termodinamica nu mai spun nimic,de 2 sapt ma chinui sa inteleg fenomenele si nu reusesc.Consider ca motivele sunt sufieciente,si nu sunt singurul in aceasta situatie...

Cu mult respect,
   

Adi

La care material audio te referi? Ne poti da link catre el?

Suntem trei doctoranzi plus Electron si facem deja foarte multe, avem cercetare, slujbe si asa mai departe, nu putem face noi tot de ce are nevoie Romania. Nu?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

piershi0411

  Am incercat sa il caut,dar nu l-am gasit.Va inteleg,eu doar am propus,nu am folosit imperativul,nu am avut nicio intentie sa te/va fac sa crezi/credeti ca e ceva obligatoriu,insa credeam ca asta e rolul forumului,sa ne ajutam eventual,sa atragem generatia tanara spre stiintele exacte.
  Numai bine

Adi

Pai asta e rolul si facem si noi cat putem. Te invit sa aduci oameni noi pe forum si asa sa creasca si sa ne ajutam unul pe altul.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Electron

piershi0411, daca ai intrebari de mecanica, eu sunt dispus sa incerc sa raspund. Nu sunt fizician de profesie (nici in devenire :D) ci sunt pasionat de fizica in general si mecanica in particular. Sper sa am timpul si capacitatea sa explic cat mai pe indelete notiunile mecanicii.

Dar, in loc sa fac un "serial", propun sa vii cu intrebari, sa incepem cu "baza" si de acolo sa continuam. Ce zici?

e-
Don't believe everything you think.

Adi

Da, de acord cu Electron. Si eu am raspuns detaliat la intrebarile puse la fizica particulelor si sunt dispus sa incerc sa raspund si la intrebari concrete de mecanica.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

piershi0411

 Imi multumesc pentru interventie Electron,momentan am luat o mica pauza,vin dupa un an greu,insa peste 2 sapt reiau totul,marile mele probleme sunt la termodinamica in schimb.

Cu stima

Adi

Poti pune intrebari si din termodinamica.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

rudolf

va felicit pentru crearea acestui site in primul rand.sunt in anul 1 la fizica in cluj ,am inceput sa studiez fizica relativ tarziu ,la 27 de ani ,sunt absolut fascinat de fizica,chiar am renuntat la un job de economist in strainatate ca sa studiez.ce vreau sa va intreb? care ar fi sfatul vostru pentru a metodologie de a studia fizica ,si din pacate si mate ,pentru ca am cam uitat...sa caut un meditator si sa incep paralel mate clasa 9 si mecanica poate.sunt dispus sa cheltuiesc bani seriosi,am gasit ceva ce  ma fascineaza(dupa ani de alte studii mai mult de dragul parintiilor)
ma sperie insasi idea ca n-as putea sa recuperez materia din liceu.nu am avut noroc cu un prof bun in liceu,nu mi placea fizica.
chiar daca as termina in 4 ani cei 3.sau 5.nu asta e important. a -si vrea sa studiez eficient si cat mai mult.
  va cer sfatul ca probabil aveti ceva experienta ,va multumesc mult


           rudolf
 

HarapAlb

Citat din: rudolf din Octombrie 22, 2008, 10:33:02 PM
sunt in anul 1 la fizica in cluj ...
ma sperie insasi idea ca n-as putea sa recuperez materia din liceu.nu am avut noroc cu un prof bun in liceu, nu mi placea fizica.
chiar daca as termina in 4 ani cei 3.sau 5.nu asta e important. a -si vrea sa studiez eficient si cat mai mult.
  va cer sfatul ca probabil aveti ceva experienta ,va multumesc mult

rudolf, bine ai venit pe forum.

Nu cred ca e o problema recuperarea cunostintelor. Cel mai recomandat ar fi sa asisti la cursuri in limita timpului disponibil, chiar daca nu este cursul profesorului la urmeaza sa dai examenul. Intereseza-te de bibliografia fiecarui curs, probabil ca profesorii iti pot recomanda carti care sa te ajute.
Carti se mai gasesc si in format electronic  ;)
Asa, cursuri generale de fizica ar putea sa-ti recomand volumele lui Landau & Lifshitz (desi astea-s cam greoaie), cursul de fizica de la Berkeley sau fizica generala a lui Feynman. Toate astea au fost traduse si in limba romana, intreaba la anticariate.

Adi

Rudolf, bine ai venit pe forum! Este impresionanta dorinta de a invata fizica incat sa o iei de la capat cu facultatea de fizica la 27 de ani. Esti motivat si vei reusi, sunt sigur. Subscriu la ce a spus HarapAlb. As mai adauga sa citesti carti de popularizare a stiintei. Eu am invatat foarte mult de acolo. In special acelea de popularizare pentru liceu, despre fizica in viata de zi cu zi, pentru a intelege fenomelele. E timp si de popularizare a cosmologiei si fizicii cuantice, dar ia-o cu inceputul. Meditatiile pot ajuta, dar pe de alta parte ai profesori si colegi buni la Cluj si poti studia cu ei. Faceti un grup de studenti ce invatati si va ajutati reciproc. Vino cu intrebari aici pe forum si adu-i si pe ei. Si ia si manualele de liceu de fizica si de mate si invata-le singur si discuta-le cu colegii. Mult succes si sper sa ne mai regasim pe forum si sa ne tii la curent cu progresele tale!

Adi (fondatorul siteului si administratorul forumului)
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Abel Cavaşi

Salut, Rudolf! Eşti o încântare şi pentru urechile mele!  :)

Eu aş vrea să ne spui mai multe despre felul în care ai ,,descoperit" Fizica. Ce anume te-a făcut să-ţi placă atât de mult Fizica încât să faci asemenea sacrificii pentru ea?

Cât despre viitorul studiu, eu îţi recomand următoarele:
-să ţii mereu în minte ceea ce te-a atras spre Fizică;
-să-ţi formezi un obiectiv de studiu (să încerci, de exemplu, să dezlegi un mister profund al Fizicii);
-să aprofundezi tot ce studiezi, în sensul de a nu accepta nimic din ceea ce nu ai înţeles;
-evident, să te pui la punct şi cu Matematica.

Adi

Abel, de acord, mai putin cu punctul in care zici sa caute un mister al fizicii. Eu zic intai sa invete fizica asa cum e, stiinta oficiala. In plus, are de invatat intai materia de liceu, care este batuta in cuie, nu cred ca mai are mecanica vreun mister. E mare pericol sa te apuci sa rezolvi probleme din fizica moderna cand nu ai bazele si nu ai prins inca metoda stiintifica.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

rudolf

  va multumesc pentru incurajariile voastre in primul rand si pentru sfaturi .sunt chiar foarte folositoare .   
   ABEL CAVASI,sa incerc sa raspund la intrebarea pusa de tine.
in urma cu doi ani ,eram in vacanta in Grecia ,unde ne -am imprietenit in hotel cu un prof. din Tara Galiilor,prof de economie,care , in ultima zi de vacanta mi-a daruit o carte pe care el o terminase deja( eu nu mai aveam nimic de citit)
   BILL BRYSON:  THE SHORT STORY OF NEARLY EVERYTHING este titlul cartii,   un fel de istorie a stiintei ,o lectura absolut fascinanta ,am invatat din ea enorm de mult.am citit -o in lb engleza(nu in maghiara ,care e limba mea materna),nu stiu daca fusese tradus si in romana.
   Important este ca,pentru prima oara in viata ,am citit despre fizica intr-un limbaj cat de cat accesibil si interesant.bineinteles ,din perspectiva unui fizician cat de cat  superficial,mai mult descriptiv decat exact,dar oricum ,am prins gustul fizicii ,al astronomiei...am inceput sa citesc mai  carti de populizare a sttintei,si in final cu cateva luni in urma m-am decis,asta ma intereseaza,asta am sa fac.
   de fapt si pana acum mi se parea cam putin pentru a trai sa alergi dupa bani,dupa mai multi bani,si mai multi bani (pe la 45 esti o epava umana cu mai mult sau mai putini bani) ,cand doamne, nu stiam ca traiesc intr un univers care are in jur de 100 miliiarde de galaxii,adevarate minuni ...
   asta am vrut ,sa gasesc ceva care ma intereseaza.nu s-a intimplat in liceu,sau mai inainte ,s-a intimplat acum.
    cand studiez fizica ,imi place chiar si daca sunt f multe lucruri pe care nu le inteleg ,in timp ce ,de explu cand studiasem altceva pana acum in sesiune imi venea sa sparg totul in camera. ;D
 
    va multumesc pentru tot,Rudolf