va multumesc pentru incurajariile voastre in primul rand si pentru sfaturi .sunt chiar foarte folositoare .
ABEL CAVASI,sa incerc sa raspund la intrebarea pusa de tine.
in urma cu doi ani ,eram in vacanta in Grecia ,unde ne -am imprietenit in hotel cu un prof. din Tara Galiilor,prof de economie,care , in ultima zi de vacanta mi-a daruit o carte pe care el o terminase deja( eu nu mai aveam nimic de citit)
BILL BRYSON: THE SHORT STORY OF NEARLY EVERYTHING este titlul cartii, un fel de istorie a stiintei ,o lectura absolut fascinanta ,am invatat din ea enorm de mult.am citit -o in lb engleza(nu in maghiara ,care e limba mea materna),nu stiu daca fusese tradus si in romana.
Important este ca,pentru prima oara in viata ,am citit despre fizica intr-un limbaj cat de cat accesibil si interesant.bineinteles ,din perspectiva unui fizician cat de cat superficial,mai mult descriptiv decat exact,dar oricum ,am prins gustul fizicii ,al astronomiei...am inceput sa citesc mai carti de populizare a sttintei,si in final cu cateva luni in urma m-am decis,asta ma intereseaza,asta am sa fac.
de fapt si pana acum mi se parea cam putin pentru a trai sa alergi dupa bani,dupa mai multi bani,si mai multi bani (pe la 45 esti o epava umana cu mai mult sau mai putini bani) ,cand doamne, nu stiam ca traiesc intr un univers care are in jur de 100 miliiarde de galaxii,adevarate minuni ...
asta am vrut ,sa gasesc ceva care ma intereseaza.nu s-a intimplat in liceu,sau mai inainte ,s-a intimplat acum.
cand studiez fizica ,imi place chiar si daca sunt f multe lucruri pe care nu le inteleg ,in timp ce ,de explu cand studiasem altceva pana acum in sesiune imi venea sa sparg totul in camera.
va multumesc pentru tot,Rudolf