Ok, haideti sa va indic ce fragment mi se pare cel mai suspect din citatul de mai sus:
Acutalmente, unul din domeniile stiintei, si anume Astronomia, ne invata ca Luna face o rotatie completa in jurul propriului ax, intr-o perioada fix egala cu perioada de revolutia a acesteia in jurul Pamantului (27,322 zile), [...]
Si totusi stiinta ne invata ca luna are rotatie axiala proprie! Viteza acestei rotatii fiind egala cu a unei revolutii complete a acesteia in jurul Pamantului. [...]
Nu vi se pare nimic suspect aici?
e-
[/quote]
Nu pot spune ce nu este in regula in citatul de mai sus, dar am o intrebare in legatura cu el:
Situatia in care orbiteaza Luna in jurul Pamantului, aratand spre noi aceeasi fata permanent,
nu este de fapt cea normala pe termen lung? Am inteles din alte discutii ca mareele care se
produc chiar si in scoarta solida a corpurilor, consuma energia miscarii de rotatie si prin urmare
dupa o perioada mai lunga, un satelit va prezenta aceeasi fata spre planeta sa. Daca consideri
Luna intr-un sistem de referinta legat de centrul Pamantului, atunci nu se mai roteste deloc
in jurul axei sale.
In acelasi context o intrebare si pentru Abel:
Orbitarea unui satelit in jurul planetei sale, descrie o curba plana inchisa. Dece trebuie sa compui
aceasta miscare cu cea a planetei, pentru a discuta despre o spirala? Fiindca daca adaugi si sistemul
planetar, si galaxia, poti complica curba aceea spatiala deschisa oricat de mult.Este vreun castig?