Din aceste jonglerii matematice irelevante ar rezulta ca daca x2 este infinit, atunci valoarea lui m2 este si ea infinita, indiferent de valorile lui x1 si m1.
Te rog să demonstrezi această afirmaţie.
Demonstratia e la mintea cocosului: orice valori finite iei pentru x
1 si m
1, din formula propusa de tine rezulta ca daca x
2 e infinit, atunci si m
2 este infinit. Vrei sa-ti dau doua exemple concrete sa vezi?
EDIT: Daca cumva voiai sa aplici formula si pentru x
1 si/sau m
1 infinite, atunci trebuia sa precizez in afirmatia mea ca eu am luat in considerare doar cazurile relevante fizic, respectiv pentru x
1 si m
1 finite. /EDIT
Cum ai tras tu concluzia că rezultă asta din „jonglerii”?
Dupa cum bine stii, calculele matematice care nu au nici o relevanta fizica eu le numesc "jonglerii" (si le consider irelevante). Faptul ca in formula ta matematica pentru x
2 infinit avem automat un m
2 infinit e adevarat matematic, dar e irelevant fizic.
Îţi dau un indiciu: observatorul din liftul aflat în câmpul gravitaţional măsoară acceleraţii finite şi nenule (că doar nu suntem la grădiniţă să trebuiască să-ţi spun şi asta). Ia vezi, ce-ţi iese în acest caz.
Stiu foarte bine ce masoara observatorul din lift, in cazul valorilor finite pentru distante si mase. Ce fabulezi tu la modul irelevant este despre ce ar masura la distanta infinita de o masa infinita. Ia spune ce valoare a acceleratiei ar masura atunci observatorul din lift?
Cum doua valori finite pot sa fie diferite, iar din aberantele tale jonglerii matematice rezulta ca amandoua ar fi "echivalente" cu campuri produse la distanta infinita de o masa infinita, ar rezulta ca doua valori finite diferite pot fi echivalente (prin tranzitivitatea proprietatii de echivalenta), ceea ce e aberant la nivel logic
N-am înţeles cine interzice ca valorile despre care vorbim să fie strict egale şi să construim teoria A în asemenea condiţii.
Pai nu interzice nimeni, doar ca nu ai precizat aceste conditii speciale cand ti-ai emis fabulanta teorie. Necazul e ca nici macar in aceste cazuri echivalenta 'la infinit' nu tine, dar asta e alta problema (mult mai subtila) pe care nu am de gand sa o mai redeschid cu tine, pentru ca am vazut deja de destule ori ce pierdere de vreme ar fi. Eu ti-am indicat o incoerenta de logica si atat.
Ce e amuzant in plus este ca daca ai fi de acord ca "teoria A" ar fi valabila
doar in cazuri speciale, atunci ar trebui sa accepti ca "teoria A", fiind un caz particular, nu ar fi o generalizare a nimic (nimic ce nu e limitat de aceleasi conditii speciale).
Apropo, Electron, fii mai atent la cum şi la ce vorbeşti! Din câte ştiu eu, jignirile nu sunt admise pe acest forum. Abţine-te!
Te-am jignit cu ceva in mesajul meu? Cu ce? Cand emiti aberatii si ti se atrage atentia ca faci acest lucru, tu o iei ca un afront personal?
e-