Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Despre energii alternative cu Lucian Cozma  (Citit de 31672 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

doctu

 • Vizitator
Despre energii alternative cu Lucian Cozma
« : Ianuarie 11, 2011, 12:55:26 p.m. »
Va recomand cartile lui Lucian Cozma de la editura Obiectiv Craiova. Eu le am pe toate. Comenzi pe net. Comentam dupa.

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Re: Despre energii alternative cu Lucian Cozma
« Răspuns #1 : Ianuarie 11, 2011, 01:21:00 p.m. »
Va recomand cartile lui Lucian Cozma de la editura Obiectiv Craiova. Eu le am pe toate. Comenzi pe net. Comentam dupa.

Nu am auzit de popularizatorul de stiinta Lucian Cozma. Ne poti spune titluri ale cartilor sale? De ce sa comentam dupa si nu inainte? Mesajul tau miroase a spam, asadar te asteptam sa ne spui titluri ale sale de stiinta.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

doctu

 • Vizitator
Re: Despre energii alternative cu Lucian Cozma
« Răspuns #2 : Ianuarie 12, 2011, 01:38:22 p.m. »
Va salut! Aveti dreptate cand afirmati ca nu ati auzit de acest autor. Dansul a publicat pentru prima oara relativ recent. A reusit sa-si publice cartile la o editura nu tocmai agreata printre cititori insa doar aici a gasit intelegere (desi textul original a fost trunchiat, modificat - conform spuselor autorului, eu corespondez pe mail cu acesta). Este normal si logic sa dezbati o problema in cunostinta de cauza. Eu as putea sa va insir aici verzi si uscate, nu e mai corect sa va informati dvs. direct?
In sfarsit, iata titlurile:
"Romania si arma suprema" vol. I si II
"Romania secreta"
"Stiinta secreta"
Nu va lasati pacaliti de titlurile cam bombastice, insa a fost conditia impusa de editor pentru ca acestea sa fie vandabile.
Lectura placuta.

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Re: Despre energii alternative cu Lucian Cozma
« Răspuns #3 : Ianuarie 12, 2011, 02:08:36 p.m. »
Multumim pentru informatii.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

doctu

 • Vizitator
Re: Despre energii alternative cu Lucian Cozma
« Răspuns #4 : Ianuarie 12, 2011, 02:15:56 p.m. »
Cu multa placere.

Offline mircea_p

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1979
 • Popularitate: +140/-12
Re: Despre energii alternative cu Lucian Cozma
« Răspuns #5 : Ianuarie 12, 2011, 04:09:26 p.m. »
Este normal si logic sa dezbati o problema in cunostinta de cauza. Eu as putea sa va insir aici verzi si uscate, nu e mai corect sa va informati dvs. direct?
Atunci cand mi se "recomanda" ceva ma astept la detalii care sa explice despre ce e vorba si motivele pentru care se face "recomandarea". Deci de parerera argumentata a celui care face recomandarea. Mai ales cand nu stiu nimic despre cele care recomanda.
Aici nici nu e clar despre ce sant cartile astea. E stiinta, e istorie, e fantezie?

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Re: Despre energii alternative cu Lucian Cozma
« Răspuns #6 : Ianuarie 12, 2011, 06:06:12 p.m. »
Aici nici nu e clar despre ce sant cartile astea. E stiinta, e istorie, e fantezie?

Eu am cautat pe google si am gasit pe forumul acesta

http://octogonarii.ro/forum/viewthread.php?thread_id=55

ca ar fi vorba de o "teorie" proprie stiintifica.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

doctu

 • Vizitator
Re: Despre energii alternative cu Lucian Cozma
« Răspuns #7 : Ianuarie 12, 2011, 08:47:46 p.m. »
O MICA PREZENTARE:
Sunt un cercetator roman specializat in tehnologii neconventionale; sunt unul dintre foarte putinii romani (3 sau 4 in total) care detine completa informatie tehnica privind sistemele de propulsie, sistemele energogeneratoare si de comunicatii - ale viitorului indepartat; paradoxal, multe dintre aceste inventii sunt foarte vechi, dar oranduirea sclavagista mondiala le-a blocat permanent accesul public.
Ar trebui sa scriu roman intreg ca sa explic acum ce-i aia ,,oranduire sclavagista"; mai grav, daca as spune o serie de lucruri apropos de cine sta in spatele acestei oranduiri, s-ar putea considera ca incalc statutul acestui forum si mi-ar fi interzis acccesul...Specialitatea mea o reprezinta defapt sistemele de propulsie aerospatiala dar cunosc multe si in alte domenii mai mult sau mai putin apropiate de ingineria aerospatiala. Voi discutati aici despre ,,motoarele magnetice"...Sa stiti ca in Romania a fost realizat un astfel de motor cu incepere din anul 1973, pentru ca in anul 1983-1984 sa fie motorizata o Dacie 1300 cu acest motor deosebit. Rezultatele au fost atat de spectaculoase incat toata documentatia si modelele experimentale au fost imediat confiscate de catre Securitate. Doar o parte din aceste materiale au mai putut fi recuperate cu incepere din anul 1992 si dupa moartea inventatorului, in 1993.
La ora actuala suntem in Romania trei persoane care detinem si conservam aceasta documentatie. Unul dintre acestia trei nu are decat date foarte generale si o serie de acte originale, un altul detine majoritatea documentatiei originale intocmite olograf de catre inventator si in fine, subsemnatul, detin si administrez documentatia oficiala din cadrul dosarului de cercetare.

LUCIAN COZMAdoctu

 • Vizitator
Re: Despre energii alternative cu Lucian Cozma
« Răspuns #8 : Ianuarie 12, 2011, 08:49:10 p.m. »
CONTINUARE:
Este posibil ca in urmatoarele cateva luni sa avem in sfarsit accesul public, macar cu o anumita parte dintre lucrarile de tehnologie neconventionala din cadrul dosarelor de cercetare secreta. Motoarele magnetice pe care le vedeti pe internet (JNaudin.free.fr ; rex research.com ; peswiki.com etc) sunt in cea mai mare parte din cazuri nefunctionale sau de randament foarte slab; va asigur ca am urmarit cu atentie tot ceea ce circula pe internet si pe de alta parte cunosc adevarata tehnologie a acestor motoare - schema reala este foarte departe de ceea ce puteti gasi pe internet!
Deocamdata nu voi da niciun amanunt despre chestia asta - suntem in tratative pentru a obtine acordul de iesire pe piata cu asa-ceva; daca se va ajunge la asta, vom putea atunci discuta liber si am sa va dau toate amanuntele - ce materiale va sunt necesare, configuratia componentelor, principiul de functionare etc etc.
In ceea ce priveste motoarele magnetice cu scuturi sau deflectoare de camp - dragii mei, va amagiti: adevaratele motoare magnetice nu sunt facute pe baza de ,,scuturi" sau ,,ecranare de camp magnetic" ci printr-o anumita configurare a pieselor polare si dispunerea in postura de ,,intrefier" a unui element rotoric de reactie, a carui geometrie nu seamana cu nimic din ceea ce stiti in electrotehnica clasica; acesta este segmentat(golurile de aer dintre segmente provocand variatia reluctantei) si configurat de asa-natura incat fiecare segment sa formeze un vector care prin insumare sa genereze deplasarea circulara.
Va repet, schema adevarata nu o gasiti pe internet; internet-ul este plin de intoxicare informativa si tot felul de falsuri. In fine,daca va intereseaza totusi deflectoarele de camp magnetic si chisr credeti ca veti reusi ceva cu astea,va pun la dispozitie aici brevete recente pe tema ,,scuturilor magnetice" :

(nota : pentru a vedea si desenele atasate acestui brevet, cautati brevetul pe site-ul esp@cenet.com)


doctu

 • Vizitator
Re: Despre energii alternative cu Lucian Cozma
« Răspuns #9 : Ianuarie 12, 2011, 08:51:27 p.m. »
Cel care la inceputul anilor \'70 a inventat acest motor magnetic,secretizat iata - de atata vreme deja,a pornit de la tehnica clasica si fara scopul de a obtine...ceea ce a obtinut pana la urma.El facuse studiile superioare in Paris(perioada interbelica) fiind pregatit taman in electrotehnica(L\'Ecole Superieure d\'Electrotecnique) iar in timpul unor conferinte internationale ale vremii,avusese in mai multe randuri ocazia de a discuta si a se consulta cu Nikola Tesla.Izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial l-a adus inapoi in tara,unde a si ramas chiar si dupa venirea regimului comunist.
Pe la mijlocul anilor \'60 el a pornit un program de cercetare pentru ameliorarea electrotehnicii clasice ; in acest scop el a luat fiecare element al electrotehnicii clasice si l-a analizat in briefing - principiul de functionare si dezavantaje.
In final,pe marginea studiului individual al fiecarui element,a stabilit cauzele generale care limiteaza performantele "motoarelor electrice"(aici luat termenul cu intelesul sau general) indiferent de categoria sau tipul acestora. In concluziile acestui scurt studiu analitic el a facut o lista cu marile impedimente tehnologice de care se izbeste toata gama motoarelor electrice,dupa care,pe rand a studiat fiecare imediment in parte si de-a lungul anilor a testat mai multe solutii.
Dupa un numar de ani de cercetare si experimentare practic permanenta,a ajuns sa puna la punct cate o solutie practica si simpla pentru fiecare problema cu care se confrunta tehnica clasica a motoarelor electrice.
Asadar,el a pornit de la incercarea de ameliorare a tehnicii existente,fara sa prevada rezultatele impresionante la care va ajunge...Tot ameliorand si aducand modificari la schema motorului electric de curent continuu,el a obtinut un motor ale carui componente au o configuratie complet atipica,modificand nu doar geometria componentelor motorului ci si principiul de functionare,dinamica ansamblului,modul de aplicare a campurilor magnetice,felul in care inchide liniile de camp in cadrul sistemului de forte magnetomotoare,etc,etc.
Initial,acest motor a fost realizat din piese polare excitate electric(electromagneti)dar ulterior,mergand pe noua schema obtinuta,el a reusit s-o aplice si cu magneti permanenti,acestia fiind STATORICI si neexistand in schema niciun fel de deflectoare de camp magnetic,scuturi,etc.
Defapt,el a inteles ca ideea sau principiul interactiunii dintre campuri magnetice adverse situate pe stator si rotor,este din start o grava greseala conceptuala care nu are cum sa scoata un randament bun indifierent de dispunerea magnetilor sau alte metode aplicate ,- si-a dat seama ca piesele polare sau magnetii,trebuiesc lasati intr-o pozitie statica,fixa,in cadrul unui dispozitiv care sa asigure o perfecta inchidere a liniilor de camp, iar intr-o anumita pozitie fata de acest dispozitiv magnetic sa fie dispus un fel de "turbina magnetica" adica un element de reactie fata de campul magnetic generat de ansamblul magnetilor ficsi,statorici.Rotorul devine deci un simplu element de reactie,care nu poarta pe el magneti,electromagneti si nici nu produce campuri (electro)magnetice de interactiune ; el nu interactioneaza ci REACTIONEAZA.

doctu

 • Vizitator
Re: Despre energii alternative cu Lucian Cozma
« Răspuns #10 : Ianuarie 12, 2011, 08:52:44 p.m. »
Asadar,din start toate problemele pe care le ridica astia de pe internet sunt niste ineptii...Componenta rotorica nu trebuie sa contina pe ea (electro)magneti iar dinamica masinii rotative nu trebuie sa aiba la baza sa INTERACTIUNEA dintre doua sau mai multe surse de camp magnetic,ci reactia unor elemente susceptibile magnetic fata de campul magnetic creat de surse statice,fixe.Faceti daca va place o similitudine cu turbina hidraulica sau eoliana,care este un element reactiv introdus in "liniiile de forta" ale curentului fluidic ,- turbina va transforma energia potentiala a fluidului in energie cinetica a elementului rotativ ; ar fi mai eficient daca asupra axului rotoric ar interactiona tangential un numar mare de jeturi fluidice ?! Evident ca nu ! Axul rotoric abia de s-ar putea misca iar cheltuiala de energie fluidica ar fi uriasa...Cam asta este cazul actualelor motoare electrice...,-pachete masive de miez magnetic si bobinaj pe stator si rotor,care cu mari cheltuieli de curent electric se caznesc sa interactioneze cinetic,dar cu mari pierderi datorate histerezei,curentilor Foucault,retardului de demagnetizare si fortelor contraelectromotoare care apar intre stator si rotor,momentelor de inertie de care sufera greoiul rotor clasic,etc,etc,etc...
Exista un joc al intereselor aici.Din fericire(...)Romania contemporana este confruntata cu grave probleme economice iar acestea reclama solutii imediate si de mare eficienta,care totodata sa fie si ieftine,accesibile dpdv tehnologic,etc.
Am zis ,,din fericire",pentru ca de n-ar fi fost starea actuala de criza,nici nu s-ar fi pus in discutie scoaterea ,,de la naftalina" a acestor vechi inventii(unele din ele au deja respectabila varsta de...40-45 de ani !) care atata vreme au fost strict secretizate ; daca astazi pot sa mai dau drumul la gura este tocmai pentru ca s-a pus in mod serios problema utilizarii acestor inventii ; probabil ca la inceput aplicatiile vor fi restranse,in domeniul tehnicii militare sau aplicatii civile dar pentru categorii restranse de beneficiari,gen Presedintie,Senat,etc ,- dar indiferent daca la inceput aplicatiile se vor face intr-un cerc foarte restrans,va fi totusi un mare pas inainte ! De 35-40-45 de ani,inventiile din cadrul anumitor dosare de cercetare au fost adanc ingropate si numai cativa oameni dintr-o tara intreaga au avut acces direct la astfel de informatii.
Sper ca foarte curand,regimul juridic al acestor informatii sa sufere o modificare importanta,caci atunci voi putea in sfarsit iesi public fara nicio retinere - la TV,in presa,pe internet,etc.


doctu

 • Vizitator
Re: Despre energii alternative cu Lucian Cozma
« Răspuns #11 : Ianuarie 12, 2011, 09:10:55 p.m. »
Daca doriti ceva intr-adevar interesant, iata:
http://www.rexresearch.com/guillot/guillot.htm
cu precizarea ca eu sunt in stadiu avansat de constructie a instalatiei.

doctu

 • Vizitator
Re: Despre energii alternative cu Lucian Cozma
« Răspuns #12 : Ianuarie 12, 2011, 09:17:38 p.m. »
Problema grea este conceperea/construirea transformatorului de c.c. de inalta tensiune (curent mic) in c.a. mica tensiune (220 V 50 Hz) Aici m-am impotmolit eu. Am gasit totusi o sursa de inspiratie: "Tehnica tensiunilor inalte" sub redactia Prof. L.I. Sirotinski, traducere din limba rusa, Editura Energetica de Stat, 1954. Sunt multe notiuni care ma depasesc. Drept pentru care cer ajutor! Din cartea sus mentionata pot scana anumite pasaje si le pot posta aici. Astept propuneri.
Sanatate!

doctu

 • Vizitator
Re: Despre energii alternative cu Lucian Cozma
« Răspuns #13 : Ianuarie 13, 2011, 08:49:46 a.m. »
Domnule administrator va rog sa corectati titlul : se numeste Lucian Cozma.
Multumesc anticipat!

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Re: Despre energii alternative cu Lucian Cozma
« Răspuns #14 : Ianuarie 13, 2011, 01:57:04 p.m. »
Modificasem primul topic, dar nu pe toate. Acum am modificat la toate. Multumesc.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro