Frecvenţa naşteriZiua de naştere este una specială pentru fiecare dintre noi. Dar sunt mulţi născuţi în aceeaşi zi a anului. Care sunt însă zilele anului cu cele mai multe naşteri înregistrate? Iată mai jos, sub formă grafică, care sunt cele mai "populare" zile sub aspectul naşterilor înregistrate.

 

 

 

Datele din tabel se bazează pe naşterile survenite în perioada 1973-1999 în Statele Unite. Nu ştim dacă astfel de date sunt disponibile la nivelul României. Cel mai probabil nu în spaţiul public.

Se poate observa că mulţi sunt născuţi în luna septembrie, ceea ce înseamnă că momentul conceperii este undeva la sfârşitul lui decembrie, începutul lui ianuarie. Trecerea dintre ani, cu starea de spirit specifică, îi "inspiră", se pare, pe mulţi, pentru a concepe o nouă fiinţă umană...

Cele mai "prolifice" luni sunt iulie, august şi septembrie, ceea ce înseamnă că lunile târzii de toamnă şi începutul iernii sunt cele mai "căutate" pentru concepere. Mai e de menţionat că zilele de sărbătoare, ca 4 iulie (ziua Americii) ori ziua de Crăciun sunt prezente în tabel cu puţine naşteri. Probabil că răspândirea operaţiei cezariene, ca soluţie pentru naştere, deci posibilitatea programării naşterii, a dus la evitarea acestei zile, în care şi doctorii preferă să muncească mai puţin, iar gravidele preferă să fie cu familia :).

 

Frecvenţă zile naştere

 

 

 

Sursa: how-common-is-your-birthday

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.