Anul trecut mass-media a informat că un virus teribil, primul virus care are ca ţintă infrastructura industrială, şi-a făcut apariţia, iar ţinta sa a fost centrala nucleară a Iranului din Natanz. Ralph Langner, cercetător german, răspunde la două întrebări fundamentale:

 

 

 

:: care a fost ţinta reală al virusului?
:: cine este, cel mai probabil, în spatele codului Stuxnet?

Vă lăsăm plăcerea de a afla răspunsul la aceste întrebări în urma vizualizării înregistrării TED pe care o puteţi urmări mai jos.

În videoclip o să puteţi vedea o analiză, pe înţelesul tuturor, deşi o să apară şi ceva cod în prezentarea lui Langner, a virusului Stuxnet. O să reiasă complexitatea extraordinară a acestuia şi or să fie evidenţiate dovezile în sprijinul teoriei că acest virus a fost special creat pentru a infecta centrala nucleară iraniană de la Natanz.

La data scrierii acestuia articol, subtitrarea nu este disponibilă decât în limba engleză. Echipa de traducători români de la TED, numeroasă şi profesionistă, probabil că va furniza în scurt timp şi o variantă în limba română (care va apărea, implicit, şi aici, pe site-ul nostru).

 

 

 

Citiţi şi: Stuxnet, virus pentru sistemele industriale

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.