Presupunând că înclinaţiile dv. sunt heterosexuale, în ce situaţie credeţi că aţi fi mai afectat: dacă partenerul v-ar înşela cu o persoană de acelaşi sex  ori cu una de sex opus? Cercetări recente realizate de psihologii americani Jaime Confer (Universitatea din Texas) şi Mark Cloud (Universitatea din Pennsylvania) dezvăluie următoarele:

:: dacă sunteţi bărbat, sunteţi mai puţin dispus să continuaţi o relaţie cu o femeie care v-a înşelat cu un bărbat, decât cu una care a avut o aventură cu o altă femeie;

:: dacă sunteţi femeie, sunteţi mai puţin dispusă să continuaţi o relaţie cu un bărbat care a avut o aventură homosexuală, decât cu unul care a avut o aventură cu o altă femeie.

 

 

Fete privind o cascadă

 

Studiul s-a bazat pe intervievarea unui număr de 718 de studenţi (324 bărbaţi). De ce stau lucrurile astfel? Psihologii au o explicaţie, în notă evoluţionistă: bărbaţii sunt mai afectaţi de o relaţie heterosexuală a partenerei, întrucât există o temere firească privind paternitatea eventualului copil. Femeile în schimb sunt mai afectate de o relaţie homosexuală a partenerului, întrucât aceasta ar indica dispariţia/lipsa afecţiunii şi, pe cale de consecinţă, inexistenţa unui angajament ferm privind grija faţă de ea şi de copii.

 

 

 

Articolul se bazează pe acest material.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.