Probabil aţi auzit de WikiLeaks, celebrul site dedicat publicării de documente secrete privind guvernul american şi războaiele duse de SUA pe planetă. De curând WikiLeaks a anunţat că va da publicităţii alte 250.000 de documente referitoare la conţinutul telegramelor transmise de ambasadele americane către centrală.

Unele dintre aceste telegrame vorbesc despre atacul asupra Google lansat de China la începutul acestui an. Atacul cibernetic a dus la ameninţarea Google de a se retrage din China. Documentele diplomatice vorbesc despre faptul că atacul a fost de fapt coordonat de Biroul Politic Central al Partidului Comunist Chinez. Această informaţie se bazează pe ceea ce ambasada americană din Beijing a aflat de la una dintre sursele sale din China. Atacul a fost, se pare, unul executat de angajaţi ai guvernului chinez, împreună cu experţi ai unor companii private şi hackeri angajaţi special pentru această misiune.

 

În urma detectării acestui atac, Google a pornit o contraofensivă, reuşind să preia controlul unui computer din Taiwan, presupusa sursă a atacului, unde au fost găsite urme ale ofensivei cibernetice chinezeşti. Chiar dacă în urma acestei operaţii virtuale Google a lansat acuzaţii împotriva Chinei, nu s-a putut stabili cu certitudine dacă guvernul chinez este implicat ori este vorba despre un atac al unor entităţi private.

În urma verificărilor făcute pe computerul taiwanez, Google a mai dezvăluit că şi alte 33 de companii americane au fost atacate cibernetic de China. Printre altele şi adresa de email a lui Dalai Lama a fost compromisă de hackerii chinezi în trecutul recent.

 

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.