A fost un an tumultos, în care evenimentele majore s-au succedat unul după altul atât pe plan politic, cât şi  economic şi social. În ce măsură s-au schimbat însă lucrurile în mai bine în decursul anului 2010, este greu de spus. Planeta freamătă. Dezastrele naturale - deloc puţine - au făcut, din păcate, iarăşi nenumărate victime, aruncând regiuni întregi în haos. Totuşi, natura a continuat să ne uimească cu minunăţiile ei. După cum au văzut pe viu şi realizatorii acestor fotografii, trăim într-o lume a contrastelor, parcă din ce în ce mai agitată şi din ce în ce mai greu de stăpânit...

 


20 iulie, Chongqing, China: Un copil doarme pe o canapea purtată de ape în stradă  în urma ploilor torenţiale din sud-vestul Chinei.




 

Click pe fotografii pentru a le mări!


1 ianuarie 2010: Un avion surprins de aparatul de fotografiat deasupra Londrei.


16 ianuarie, Port-au-Prince, Haiti: O fetiţă este salvată dintre ruinele casei în care a fost surprinsă de cutremur.



25 ianuarie, 2010: Rămăşiţe din scaunele avionului aparţinând Ethiopian Airlines care s-a prăbuşit în Marea Mediterană cu 90 de pasageri la bord. În fundal se vede un elicopter trimis în căutarea eventualilor supravieţuitori.



8 februarie, Coreea de Sud: Un stol imens de lişiţe este surprins deasupra lacului Geumgang.



9 februarie: Naveta spaţială Endeavour îndreptându-se spre Terra.



15 februarie, zona Halle a capitalei Bruxelles: Salvatorii evacuează răniţii în urma unei ciocniri între două trenuri. 18 călători nu au supravieţuit.



18 februarie, Anglia: O fetiţă la înmormântarea celor cinci soldaţi britanici ucişi în incidente separate în timpul confruntărilor din Afganistan.




2 aprilie, Sudan: Băştinaşi din tribul Dadinga se luptă pentru mâncarea distribuită în zonă prin World Food Program.





18 aprilie, provincia Qinghai, China: O tânără supravieţuitoare printre ruinele produse de cutremur. Bilanţ: 1706 victime.



17 aprilie, Islanda: Un fulger brăzdează cerul  peste vulcanul Eyjafjallajokul.





22 aprilie, Islanda: Luminile Nordului deasupra vulcanului din Islanda.





6 mai, Golful Mexic: Vedere aeriană a petrolului scurs din platforma Deepwater Horizon.





1 iunie, Chongqing, China: Liang Yong, în vârstă de 30 de ani, cântăreşte 230 kg la o înălţime de 1,58 m. Acesta a ajuns în stare critică la spital, după ce ani la rând a încercat să slăbească fără succes.










8 iunie, East Grand Terre Island, Louisiana: O cască a unui muncitor zace în petrolul scurs de pe platforma Deepwater Horizon.



13 iunie, coaste Louisianei: Fumul este produs de un incendiu controlat a petrolului scurs în Golful Mexic.




4 iulie, provincia Sichuan, China: O piscină mai aglomerată în timpul caniculei de astă-vară.




11 iulie, Valparaiso, Chile: Luna trecând printre Soare şi Pământ în timpul unei eclipse solare.



15 iulie, Kabul, Afganistan: Un copil care lucrează la o fabrică de cărămizi la periferia oraşului. În funcţie de numărul de ore lucrate şi numărul de cărămizi făcute, acesta poate câştiga între 3 şi 8 $ pe zi.

 


19 iulie, Sainthia, India: Un tren de pasageri a intrat în coliziune cu altul care staţiona într-o gară din estul Indiei. În accident au fost ucise peste 60 de persoane.



12 august, Stonhenge: Un meteor trecând pe deasupra complexului megalitic în timpul Perseidelor.


23 august, Manila, Filipine: Corpul ofiţerului Rolando Mendoza care a ţinut 25 de ostatici prizonieri într-un autobus. 8 dintre aceştia au fost ucişi în timpul asaltului forţelor de ordine.


26 august, Chile: Unul din cei 31 de mineri rămaşi captivi sub pământ timp de 21 de zile.



30 august, Congo: Un soldat stând de pază în Parcul Naţional Virunga priveşte spre lacul imens de lavă a vulcanului Nyiragongo.


15 septembrie, vestul Seulului, Coreea de Sud: Amfibii sud-coreene într-un exerciţiu. Se împlineau 60 de ani de la războiul coreean.

23 septembrie, Mogadishu, Somalia: Un localnic cară în spate un rechin recent capturat.



9 octombrie, Ungaria: Avaria survenită la rezervorul unei instalaţii de producere de alumină, în urma căreia cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa.


10 octombrie: Liderul nord-coreean Kim Jong-il împreună cu fiul său Kim Jong-un urmărind o paradă.



15 octombrie, Munţii Alpi: Se lucrează intens la cel mai lung tunel pentru trenuri din lume (57 km) care va traversa Alpii, acesta urmând să devină operaţional la sfârşitul anului 2017.




25 octombrie, Bangkok: Apele care au inundat provinciile din nord-est nu au ocolit nici capitala Tailandei.




26 octombrie, Brazilia: O balenă care eşuase la ţărm a fost trasă înapoi în apele oceanului.






1 noiembrie, Schmalkalden, Germania: Un crater imens a apărut în primele ore ale dimineţii în mijlocul unui carter rezidenţial.




1 noiembrie, Indonezia: Vulcanul de pe muntele Merapi de lângă oraşul antic Yogyakarta a erupt brusc în dimineaţa zilei de 1 noiembrie.



23 noiembrie, Phnom Penh, Cambodia: O mulţime cuprinsă de panică, a celor ce sărbătoreau sfârşitul anotimpului ploios pe o insulă, a încercat să traverseze un pod, dar în îmbulzeală multe persoane au fost călcate în picioare sau au căzut de pe pod. Bilanţ: 339 de victime.


Sursa: Reuters via TottalyCoolPix

 

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.