VeneFierul este un nutrient care se găseşte în alimentele pe care le ingerăm. Atunci când acesta se combină cu anumite proteine, formează hemoglobina din globulele roşii. Aceste globule roşii sunt importante, întrucât ele transportă oxigenul de la plămâni către restul organismului. Nivelul redus de fier din sânge duce la stări de oboseală. Niveluri foarte reduse pot conduce la afectarea unor organe interne.

 

 


Care sunt cauzele nivelului redus de globule roşii? O dietă care nu conţine (suficiente) alimente bogate în fier, donări de sânge pre frecvente ori afecţiuni ale organismului.

Ce poţi face pentru a creşte nivelul hemoglobinei?

Dieta, aşa cum am menţionat şi mai sus, are un rol determinant. Alimente care reprezintă surse excelente de fier sunt:
:: mangoldul (sfecla elveţiană);
:: curmale;
:: ouă;
:: carne de vită şi porc, cu cât mai puţină grăsime;
:: stafide;
:: creveţi;
:: spanac;
:: cereale integrale.

Pentru o listă completă a alimentelor care conţin fier şi pentru a vedea cât fier conţine fiecare, puteţi accesa acest link (eng.).

Sursa: Stanford.edu

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


OK, conținutul site-ului a fost și va rămâne gratuit,
dar chiar ne-ar ajuta dacă ne-ai sprijini cu
o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro