VeneFierul este un nutrient care se găseşte în alimentele pe care le ingerăm. Atunci când acesta se combină cu anumite proteine, formează hemoglobina din globulele roşii. Aceste globule roşii sunt importante, întrucât ele transportă oxigenul de la plămâni către restul organismului. Nivelul redus de fier din sânge duce la stări de oboseală. Niveluri foarte reduse pot conduce la afectarea unor organe interne.

 

 


Care sunt cauzele nivelului redus de globule roşii? O dietă care nu conţine (suficiente) alimente bogate în fier, donări de sânge pre frecvente ori afecţiuni ale organismului.

Ce poţi face pentru a creşte nivelul hemoglobinei?

Dieta, aşa cum am menţionat şi mai sus, are un rol determinant. Alimente care reprezintă surse excelente de fier sunt:
:: mangoldul (sfecla elveţiană);
:: curmale;
:: ouă;
:: carne de vită şi porc, cu cât mai puţină grăsime;
:: stafide;
:: creveţi;
:: spanac;
:: cereale integrale.

Pentru o listă completă a alimentelor care conţin fier şi pentru a vedea cât fier conţine fiecare, puteţi accesa acest link (eng.).

Sursa: Stanford.edu

Modulul de comentarii de mai jos poate fi folosit, dar este încă în perioada de testare.
Se pot publica comentarii după înregistrare ori pur și simplu ca vizitator (fără nicio formalitate de înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate, înainte de publicare.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
symbols left.
Ești „vizitator” ( ori Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Dacă găsiţi scientia.ro util, sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()
Susţine-ne pe Patreon!


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro