Șobolanul-cangur înlăturând un șarpe care atacă printr-o lovitură de picior

Scriam recent despre faptul că omul încă evoluează, iar această evoluție este, se pare, mai rapidă ca oricând în istorie. În lumea animală evoluția a dus la cele mai surprinzătoare adaptări. Iată trei dintre acestea, care, probabil, sunt mai puțin cunoscute.

În primul caz veți vedea cum un șobolan a devenit un adevărat karatist în lupta cu un șarpe. În al doilea caz puteți vedea uluitoarea stabilizare a capului la șoim, iar în cel de-al treilea exemplu o să observați cât de bravă este o pasăre, peste care trece un tractor. Cele trei povești sunt spuse, succint, în trei videoclipuri scurte.


1. Șobolanul-cangur

În videoclipul de mai jos puteți vedea șobolanul-cangur cum se apără în fața unui șarpe care-l atacă. Trebuie să recunoașteți că este un adevărat maestru în artele marțiale!

Lovitura mea preferată, la minutul 2:50.





2. Orice i-ai face, capul rămâne stabil!


În videoclipul de mai jos vedeți cum își păstrează un șoim capul stabil, chiar dacă cel care-l ține în mâini îi mișcă trupul în toate direcțiile. Această stabilitate a capului este necesară, desigur, pe timpul atacului, pentru a nu pierde din vedere prada, indiferent de manevrele efectuate în zbor. Acest mecanism de stabilizare a capului este prezent la mai multe păsări, nu doar la șoim.






3. Când e vorba de puii tăi, un tractor nu sperie pe nimeni!


Există nenumărate cazuri de mame care se sacrifică (sau sunt gata să se sacrifice) pentru copiii lor. Dar acest instinct matern este larg răspândit și în lumea animală.

Priviți în acest videoclip cum o pasăre refuză să se dea din fața unui tractor care se apropie, protejându-și ouăle.






Inspirat de Evolution, the greatest show

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.