Gradul de conştientizare a efectelor negative ale glutenului asupra sănătăţii a crescut în ultimii ani. Un sondaj din anul 2013 arată că o treime dintre americani încearcă în mod activ să elimine glutenul din dietă. Însă o dietă fără gluten nu este un capriciu - există mai multe studii care evidenţiază faptul că glutenul poate produce efecte nocive. În acest articol găsiţi 6 motive pentru care glutenul trebuie evitat.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
„Mănâncă mai multe fructe şi legume”. Dacă aş primi un leu de fiecare dată când am auzit această recomandare, astăzi aş fi un om bogat. Toată lumea ştie că fructele sunt sănătoase – sunt implicit „alimente sănătoase”. Sunt naturale, „integrale”, iar oamenii le consumă de foarte mult timp.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Unele alimente au cantităţi mari de elemente nutritive în raport cu conţinutul lor caloric. Pot conţine şi nişte compuşi biologici activi unici care aduc beneficii sănătăţii. Aceste 11 elemente sunt printre cele mai sănătoase de pe Pământ. Care sunt acestea? Este vorba despre: gălbenuşul de ou, usturoiul, ficatul, napul, uleiul de cocos, cartofii dulci, afinele, algele, somonul, uleiul de ficat de cod şi carnea vacilor hrănite cu iarbă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Uleiul de cocos este unul dintre puţinele alimente care pot fi clasificate ca „super-alimente”. Combinaţia sa unică de acizi graşi poate avea profunde efecte pozitive asupra sănătăţii. Aici este inclusă pierderea de grăsime, o funcţie cerebrală mai bună şi diverse alte beneficii uimitoare. În acest articol găsiţi 10 beneficii pe care uleiul de cocos le aduce sănătăţii şi care au fost confirmate experimental în studiile efectuate pe oameni.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Cei mai mulţi oameni consumă prea mulţi acizi graşi Omega-6. În acelaşi timp, consumul de alimente de origine animală bogate în Omega-3 se află la cel mai mic nivel la care a fost vreodată. Un raport distorsionat al acestor acizi graşi polinesaturaţi poate fi unul dintre cele mai dăunătoare aspecte ale dietei occidentale. De ce ne interesează acizii graşi Omega-6 şi Omega-3? Acizii graşi Omega-6 şi Omega-3 se numesc polinesaturaţi, deoarece au mai multe legături duble.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Aveţi mai multe opţiuni când vine vorba de alegerea grăsimilor şi uleiurilor pentru gătit. Însă nu mă refer doar la alegerea uleiurilor sănătoase, ci şi dacă acestea rămân sănătoase după ce am gătit cu ele. Atunci când gătiţi la temperaturi ridicate, vreţi să folosiţi uleiuri care sunt stabile şi nu se oxidează sau devin râncede cu uşurinţă. Când uleiurile sunt supuse oxidării, ele reacţionează cu oxigenul pentru a forma radicali liberi şi compuşi nocivi pe care cu siguranţă nu vreţi să îi consumaţi.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Obezitatea reprezintă una dintre cele mai mari probleme de sănătate din lume. Este însoţită de diferite alte boli, care combinate ucid milioane de oameni pe an. Aceste boli includ diabetul, bolile cardiovasculare, cancerul, accidentul vascular cerebral, demenţa şi altele. În discuţiile despre creşterea în greutate şi obezitate, mulţi oameni par să creadă că este implicată doar voinţa. În opinia mea, această idee este ridicolă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Se spune adesea că până şi un consum scăzut de carbohidraţi creşte masa corpului, indiferent dacă aceşti carbohidraţi provin din zahăr, pâine, fructe sau legume. Motivul din spatele acestei concepţii greşite ar putea fi faptul că nivelul de insulină creşte ca rezultat al consumului de carbohidraţi, ceea ce micşorează nivelul de zahăr din sânge. Nivelurile scăzute de zahăr cresc apetitul, ceea ce face ca oamenii să mănânce mai mult.
- Detalii
- Scris de: Julia
Clic pe imagine pentru o rezoluție superioară
Există mai multe feluri de a pierde în greutate într-un interval scurt de timp. Totuşi, cele mai multe dintre ele necesită înfometarea sau senzaţia permanentă de foame. Dacă nu aveţi o voinţă de fier, atunci foamea vă va determina să renunţaţi rapid la aceste planuri. În acest articol vom vorbi despre cum să pierdeţi din greutate fără să vă înfometaţi. Iată despre ce este vorba...
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
„Pericolul” proteinelor este un mit ce persistă. Unii spun că un aport ridicat poate „extrage” calciul din oase şi poate provoca osteoporoza sau proteinele pot distruge rinichii. Totuşi, nu există dovezi care să susţină aceste afirmaţii. Proteinele sunt cărămizile vieţii şi fiecare celulă le foloseşte în scopuri structurale şi funcţionale. Acestea sunt lanţuri lungi de aminoacizi, legate între ele ca mărgelele pe un şir, apoi adunate în forme complexe.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Există multă dezinformare nutriţională pe internet. Chiar şi profesioniştii afirmă de multe ori lucruri care provoacă bunul-simţ şi care nu par a avea o bază ştiinţifică. De exemplu, atunci când le spun oamenilor să înlocuiască untul cu margarina. Deci, care este adevărul? Să mâncăm margarină ori să mâncăm unt? Ori ambele?
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Companiile producătoare de junk food (alimente nesănătoase. n.tr.) nu au nicio decenţă în modul în care fac marketing. Nu sunt interesate decât de profit şi par dispuse să sacrifice chiar şi sănătatea copiilor pentru beneficiul lor material. În acest articol găsiţi un top al celor mai mari 11 minciuni ale industriei alimentare.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Zahărul adăugat este cel mai nociv aliment din dieta modernă. Acesta oferă calorii fără elemente nutritive adăugate şi vă poate deregla metabolismul pe termen lung. Consumul excesiv de zahăr este asociat cu creşterea în greutate şi cu diferite boli, precum obezitatea, diabetul zaharat de tip II şi bolile de inimă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Mulţi oameni au o relaţie de dragoste-ură cu baconul. Le place gustul şi faptul că este crocant, dar sunt în continuare îngrijoraţi, deoarece carnea procesată şi grăsimea le pot face rău. Ei bine, există multe mituri în istoria nutriţiei care nu au trecut testul timpului. Iată, în continuare, ce spun studiile ştiinţifice realizate despre acest subiect.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Creierul uman este cel mai complex organ din univers. De asemenea, este şi organul care consumă cea mai multă energie, în comparaţie cu greutatea sa. Creierul are aproximativ doar 2% din greutatea corpului nostru, dar foloseşte 20% din energie. Acest organ remarcabil a evoluat timp de milioane de ani. În tot acest timp, oamenii au fost omnivori. Au mâncat atât carne, cât şi vegetale.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars