Corpul umanCâtă marijuana trebuie să consumi pentru a muri de supradoză? Cât cresc unghiile într-o săptămână? La ce vârstă atinge aparatul vizual al omului perfecţiunea? Care sunt funcţiile placentei? Răspunsul la aceste întrebări şi alte aspecte privind corpul uman, în continuare.

 

 

 

 

1. Conform unui studiu, femeile pot avea orgasm în timp ce îşi fac exerciţiile fizice! Se pare că yoga, mersul pe bicicletă sau pe jos, alergatul sau exerciţiile pentru abdomen pot provoca orgasme unor femei. Cele mai multe femei care au avut această experienţa au relatat că un anumit tip de exerciţii abdominale (cum ar fi cele în care trebuie să stai pe un scaun care îţi permite să ai picioarele suspendate şi să îţi ridici genunchii la piept) le provoacă orgasmul. Iată un motiv în plus pentru femei pentru a nu sări peste antrenamentul zilnic!

 



2. Câtă marijuana trebuie să consumi pentru a muri de supradoză? Conform unui studiu din 1988, teoretic, un fumător trebuie să consume aproximativ 680 de kg de marijuana într-un interval de 15 minute pentru a obţine doza letală.

3. Conform Massive Health, bananele furnizează cam aceeaşi cantitate de zahăr ca prăjiturile. Sunt însă de preferat bananele pentru că ele conţin mai multe nutrimente pentru organism.

4. Unghiile de la mâini cresc într-o săptămână între 0,5-1,2 mm. Unghiile de la picioare cresc de două ori mai încet. În anumite condiţii, unghiile cresc mai repede: de exemplu, vara cresc mai repede decât iarna. Şi la femeile însărcinate unghiile cresc mai repede. În schimb, dacă alimentaţia este săracă, unghia va creşte mai încet sau chiar se va subţia.

5. Placenta începe să se formeze din a 13-a sau a 14-a zi de la fecundaţie.

6. Abia din a 13-a săptămână de la fecundaţie sunt prezente toate anexele: placentă, cordon ombilical, lichid amniotic.

7. Placenta este un organ ce permite trecerea substanţelor nutritive de la mamă la făt şi trecerea substanţelor nefolositoare de la făt la mamă (mama poate elimina aceste substanţe, pe când fătul nu). Placenta este „plămânul fetal”, întrucât prin intermediul ei dioxidul de carbon din sângele fătului trece în sângele mamei, iar oxigenul din sângele mamei trece în cel al fătului. Placenta depozitează vitamine, substanţe energetice, apă, săruri minerale, astfel încât dacă alimentaţia mamei este săracă în vreun astfel de nutriment, placenta îl va asigura pentru făt din depozitele ei. Placenta are un rol foarte important în special la începutul sarcinii, când organele fătului nu sunt deloc dezvoltate. Când organele se dezvoltă, acestea mai preiau din funcţiile placentei. În plus, ea secretă hormoni, care sunt importanţi în timpul sarcinii.

8. După vârsta de 30 de ani, ovarele prezintă o scădere în greutate. Şi organele anexe feminine suferă unele schimbări, în special după vârsta de 50 de ani: de exemplu, ţesutul adipos scade odată cu vârsta, şi implicit scad în mărime şi glandele mamare, care au un conţinut mare de ţesut adipos. În schimb, testiculele nu îşi schimbă semnificativ greutatea. Dacă la femeie involuează organele anexe sexuale, la bărbat întâlnim un fenomen opus: prostata se hipertrofiază progresiv (se măreşte în volum).

9. Specialiştii consideră că aparatul vizual este aproape perfect la vârsta de 6 ani, după această vârstă capacitatea vizuală reducându-se.

10. Corneea, membrana transparentă a ochiului, devine opacă după moarte, de aceea, dacă se doreşte prelevarea pentru un transplant, corneea va fi luată în acest sens cel târziu la 7 ore de la moarte.



Bibliografie:
io9.com/sexology/
io9.com/5891425/how-many-joints-would-you- have-to-smoke-to-die-of-a-marijuana-overdose
lifehacker.com/5895525/are-bananas-as -bad-for-you-as-cookies-which-foods -to-eat-to-keep-you-full-and-not-crash-later
Anatomia şi fiziologia omului, Bogdan Voiculescu, Cezar Th. Niculescu, Cristian Niţă, 2007, Ed. Corint, Ediţia a II-a


Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.