DropboxDropbox este un serviciu grozav. Cu ajutorul lui îţi poţi face o copie de rezervă a fişierelor în Cloud, le poţi sincroniza pe mai multe maşini de lucru sau le poţi împărtăşi cu prietenii tăi. Nu este însă nici pe departe tot ce poate face acest program. Vezi detalii în continuare.

 

 

 

 

În continuare vă vom prezenta un top 10 al celor mai ingenioase întrebuinţări ale programului nostru favorit pentru sincronizarea datelor.

Notă:  Nu te îngrijora dacă nu foloseşti Dropbox – poţi realiza aproape toate aceste lucruri cu orice software de sincronizare a datelor preferat, fie că este SkyDrive, Google Drive, Cubby sau orice altceva.



10. Monitorizează-ţi calculatorul pentru a vedea ce procese rulează sau pentru a depista accesul neautorizat la el

Fie că eşti la serviciu şi vrei să arunci un ochi asupra calculatorului tău – pentru a urmări o descărcare sau de a te asigura că nimeni altcineva nu-l foloseşte în acest timp – bazează-te pe Dropbox. Ai nevoie de un program pentru a face o captură de ecran (precum PicPick) şi o modalitate de automatizare (un script AutoHotkey). Verifică apoi din când în când folderul tău Dropbox şi vei obţine astfel o afişare sortată cronologic a tuturor acţiunilor de pe ecranul tău de acasă. Este, de asemenea, posibil să te foloseşti de Dropbox pentru a verifica de la distanţă IP-ul calculatorului tău şi chiar să-l localizezi în caz de furt!

 



9. Partajează fişiere într-un mod securizat, de la poze la documente de lucru

Ştim cu toţii că Dropbox este foarte potrivit pentru a face sharing fişierelor, dar este, totodată, perfect pentru a stoca informaţii mai delicate, precum documente legate de taxe, parole sau poze compromiţătoare. Dropbox criptează tot ce încarci, descărcând prin intermediul unei conexiuni securizate HTTPS, ceea ce înseamnă că fişierul este protejat de la început până la sfârşit. Desigur, poţi mai întâi să criptezi informaţia într-un fişier ZIP, pentru extra protecţie. Nu e cazul să fii imprudent.



8. Monitorizează-ţi decărcările de pe BitTorrent

Cei mai mulţi clienţi BitTorrent au incorporată o interfaţă prin care să adaugi, să monitorizezi sau să elimini torrenturi de la distanţă, însă o alternativă eficientă este să foloseşti Dropbox. Îţi poţi seta clientul BitTorrent să urmărească un anumit folder din Dropbox pentru noi torrenturi. În acest fel, atunci când nu eşti la calculator şi descoperi un torrent care îţi place, nu trebuie decât să-l copiezi în folderul Dropbox desemnat. Se va sincroniza automat şi va fi recunoscut de client, începând astfel descărcarea.



7. Instalează rapid aplicaţii Android şi ROM-uri

Google Play Store este grozav pentru aplicaţii, însă uneori se întâmplă să găseşti unele pe care trebuie să le instalezi de unul singur cu ajutorul fişierelor APK. Sau, poate, vrei să instalezi un nou ROM pe telefon şi să încerci ceva complet diferit. În orice caz, nu e nevoie să conectezi un USB la telefon – poţi să copiezi direct fişierul APK sau ZIP în Dropbox şi apoi să îl descarci cu aplicaţia Dropbox (sau să-l instalezi pe loc). Pentru fişiere mai mici, această soluţie e mult mai rapidă decât să îţi cauţi cablul USB.



6. Printează documente la imprimanta de acasă, oriunde te-ai afla

Dacă ai un document pe care doreşti să-l imprimi acasă, Dropbox poate face acest lucru posibil. Ai nevoie de un script care să ruleze şi să monitorizeze documentele ce intră în folderul Dropbox  pentru a le printa. Ulterior poţi adăuga un document în acel folder de la orice calculator sau smartphone şi o copie a lui te va aştepta când te întorci acasă. Vezi aici pentru mai multe detalii.



5. Găzduieşte un site sau o pagină de start pentru browser-ul tău

Ţi-ai construit primul tău site web şi ai nevoie de găzduire? Îl poţi găzdui, de fapt, pe gratis în Dropbox, fie manual, fie cu un serviciu ca DropPages. Acest truc este util şi pentru sincronizarea unei pagini de start customizate pe mai multe sisteme, ca să o ai la îndemână oriunde – indeferent dacă este una creată de tine sau nu.



4. Construieşte-ţi propria colecţie de muzică în Cloud

Nu eşti mulţumit de serviciile disponibile pentru muzica stocată în Cloud? Te poţi folosi de Dropbox pentru a sincroniza întreaga colecţie de muzică pe mai multe dispozitive şi în Cloud, pentru a fi oriunde aceeaşi. Vei putea asculta muzică atunci când eşti departe de casă cu ajutorul unui web player ca DropTunes sau a unei aplicaţii ca BoxyTunes.



3. Lansează aplicaţii şi comenzi de la PC-ul tău de acasă

În mod similar metodei de printare la distanţă, poţi rula aplicaţii şi introduce comenzi pe calculator setând inteligent Dropbox-ul. Am menţionat deja cum poţi face acest lucru pe Windows cu AutoHotkey, dar există şi o variantă destul de utilă pentru Linux. E modalitatea perfectă de a porni programele tale preferate de pe desktop, pentru a avea control total asupra calculatorului de la distanţă.



2. Converteşte, distribuie şi automatizează fişierele

Una dintre cele mai bune modalităţi de a profita de Dropbox este utilizarea unui instrument precum Dropbox Automator sau Wappwolf pentru a trimite în mod automat fişiere. Cu aceste aplicaţii poţi converti o imagine mutând-o într-un folder Dropbox sau trimite un PDF către Kindle. Îi poţi spune, de asemenea, să încarce toate pozele pe Facebook sau Flickr.

1. Păstrează-ţi aplicaţiile, setările şi parolele pe toate dispozitivele

Dacă ai mai multe calculatoare sau dispozitive, Dropbox e soluţia ideală pentru a-ţi ţine la îndemână  fişierele importante şi a păstra setările aplicaţiilor favorite. Aplicaţiile portabile sunt cele mai potrivite pentru a realiza acest lucru, întrucât îşi ţin setările într-un singur folder pe care îl poţi apoi sincroniza cu celelalte dispozitive. De asemenea, este posibil să ţii setările separat, chiar dacă este vorba de un dicţionar Microsoft Word, Firefox, profiluri Pidgin, mai multe calendare Rainlendar, sau altceva. Poţi folosi Dropbox pentru a păstra parolele în siguranţă şi la dispoziţia ta.


 

 

Traducere după top-10-clever-uses-for-dropbox de către Livia Ştefan.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.