PăsăriO nouă tulpină a virusului ce produce gripa aviară, denumită H7N7, şi care are potenţial de a infecta omul a fost identificată în pieţele de găini vii din provincia Zhejiang din China. Noua tulpină a fost descoperită din întâmplare.

 

 

În fapt, cercetătorii verificau existenţa virusului H7N9. H7N9 a infectat mai mult de 130 de persoane şi a ucis 40 de la descoperirea acestuia în martie anul curent.

Se consideră că H7N7 are potenţial pentru  constitui o ameninţare serioasă pentru om, întrucât s-a descoperit că provoacă o pneumonie extremă la dihori - animale folosite pentru teste pentru a stabili potenţialul de impact asupra organismului uman.

Guvernul chinez ia în calcul închiderea pieţelor de găini vii din regiunile Nanjing şi Suzhou , ca parte dintr-un proiect program pilot care ca scop eliminarea acestui tip de piaţă şi orientarea consumatorilor către pui congelaţi.

Pieţele de pui vii sunt considerate ca sursă principală de infecţie cu virusul H7N9.

Citiţi şi:
:: Cum funcţionează sistemul imunitar
:: Cum funcţionează antibioticele şi
:: Cum funcţionează gripa porcină? unde sunt incluse câteva paragrafe referitoare la modul de funcţionare al virusurilor.

Sursa: New H7N7 bird flu strain discovered

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.